Brøndby: Vi har kæmpe respekt for Juventus

0
1014

Brøndby spiller onsdag den første af to Champions League-kampe mod italienske Juventus. Med ni landsholdsspillere på holdet bliver den italienske storklub en kæmpe udfordring

Af Steen Trolle

Når Brøndby IFs kvinder onsdag kl. 19.30 spiller den første af to Champions League-kampe mod Juventus, er det med gode kort på hånden. Brøndby er i fuld gang med 3F-ligaen og har fået en perfekt start med to storsejre, mens Juventus endnu ikke er gået i gang i den hjemlige Serie A. Og mens Juventus er ny i kvindefodbold-sammenhæng og endnu ikke har spillet Champions League, så er Brøndby efterhånden et garvet hold i europæisk sammenhæng, hvor det for tre år siden lykkedes at spille sig helt frem til semifinalen i Champions League.

Det får dog ikke Brøndby til at udråbe sig selv til favoritter før Juventus-kampene. Alene navnet ”Juventus” kalder på respekt, og med ni A-landsholdsspillere på holdet og en klub, der nu storsatser på kvindefodbold, er det alt andet end en nem modstander, der venter i Torino onsdag aften.

“Vi skal spille op til vore allerbedste”

Som cheftræner Per Nielsen siger:

”Juventus er et hold, som vi skal have kæmpe stor respekt for, og det har vi bestemt også. Holdet har ni spillere på det italienske landshold, som har kvalificeret sig til VM på en meget overbevisende måde, så det er klart, at vi skal spille op til vores allerbedste for at matche dem”.

Forsvarsspiller Rikke Sevecke er enig:

”Som klub har vi europæisk erfaring i modsat Juventus, men der er mange af vores spillere, der er urutinerede i europæisk sammenhæng. Juventus satser på kvindefodbold og har skudt penge i at bygge en kvindeafdeling op, og med 9 A-landsspillere er det et hold, vi har kæmpe stor respekt for. Vi frygter ingen, men vi ved, at det er et meget dygtigt hold, og at vi skal spille op til vores bedste både individuelt og som hold, og det er vi klar til,” siger hun.

Cheftræner: Vi har en stærk trup

Men det må vel være en fordel, at Juventus ikke er startet turneringen?

”Det betyder, at vi har haft nogle kampe til at komme i gang, men omvendt har Juventus kunnet koncentrere sig helt om de to kampe mod os, mens vi også har skullet have fuldt fokus på kampene i 3F-ligaen, hvor hvert point tæller,” siger Per Nielsen og fortsætter:

”Vi har en stærk trup, en god blanding af rutine og yngre talenter, og der er ingen tvivl om, at alle glæder sig til kampene mod Juventus. Det er noget helt specielt at spille Champions League, og alle vil gøre alt hvad de kan for, at vi kan skaffe os et godt resultat i Juventus og spille os videre i turneringen på hjemmebane på Brøndby Stadion, hvor vi håber på stor opbakning fra de mange i Danmark, der lige som jeg synes, at kvindefodbolden fortjener kæmpe respekt og vil være med til at sætte fokus på kvindefodbolden i Danmark”.

Kom gratis til Champions League i Brøndby

Returkampen spilles onsdag 26. september kl. 18 på Brøndby Stadion – og her er alle inviteret til fodboldfest.  Alle klubber har fået invitation til kampen og private kan også forudbestille fribilletter ved at sende en mail med ønsket antal og kontaktinformation til uwcl@brondbyif.net