Danmark tabte til flyvende hollændere

0
872
[DK=20140508: Dansk jubel efter mål af Johanna Rasmussen til 1-0] [UK=20140508: Danish celebration]

Fredag aften tørnede det danske kvindelandshold sammen med Holland foran mere end 19.000 tilskuere. Det blev dog til et 2-0 nederlag for de rød-hvide farver i den første playoff-kamp om at komme til VM.

Af Camilla Bergholm

Danmark måtte fredag aften se sig slået med 2-0 i den første af to playoff-kampe mod Holland. Kampen blev spillet i Breda foran mere end 19.000 tilskuere. Energi på stadion var der derfor nok af, og det samme gjorde sig gældende på banen. Men det var ikke nok for Danmark, der havde svært ved at følge hollændernes flotte spil.

Holland var inden kampen favoritter til at tage sejren. Med stærke spillere og en titel som europamestre så det ud til at blive en svær kamp for danskerne. En svær kamp blev det også til, da hollænderne med hurtigt spil og flotte indlæg konstant var over danskerne.

Holland sad på første halvleg

Fra det første minut var de hollandske kvinder tæt på danskernes mål. Shanice van de Sanden fightede sig til flere bolde på danskernes banehalvdel og formåede at lægge flere gode indlæg. Det gav pote efter 21 minutter, hvor hun lagde et indlæg efter et godt angreb, som Lineth Beerensteyn headede i mål bag en chanceløs Line Johansen.

Shanice van de Sanden var også hovedpersonen senere i første halvleg. Danmark havde svært ved at holde deres markeringer, og samtidig skabte de hurtige indlæg problemer for danskerne. Det udnyttede hollænderne efter 42 minutter, hvor van de Sanden på hovedstød fik bolden i mål til 2-0.

Danmark kom dog flere gange frem ad banen, hvor det blandt andet blev til en chance til Pernille Harder. Alligevel var der nok at snakke om i forhold til danskernes defensiv, inden de kom ud til anden halvleg.

Dansk offensiv viste muligheder

I de første minutter af anden halvleg var Danmark igen under pres. Men de kom hurtigt igen. De rød-hvide farver begyndte at røre på sig, hvilket førte til flere chancer efter godt spil på midtbanen.

Både Frederikke Thøgersen og Sanne Troelsgaard kom efter 60 minutter til to store chancer. Også Katrine Veje driblede sig frem på banen og fik et solidt skud sendt mod mål. Overliggeren var dog i vejen.

God offensiv og flot fight var kendetegnet for sidste del af anden halvleg. Derfor er der også fortsat håb om samlet sejr inden returkampen i Viborg, der spilles på tirsdag klokken 18.