Tidligere toptræner bliver sportslig ansvarlig for FCN-kvinder

0
2656
Brian Sørensen var i fem år cheftræner i Fortuna Hjørring. Nu bliver han sportslig ansvarlig i Farum BK / FCN.

Den tidligere Fortuna Hjørring-træner Brian Sørensen tilknyttes kvindeprojektet i FC Nordsjælland

Superligaklubben FC Nordsjælland fortsætter sin oprustning på kvindesiden. De sidste to dage har klubben offentliggjort tilgang af 3F-spilleren Natascha Shirazi og den tidligere landsholdsspiller Camilla Kur, og nu er klubben klar med endnu en opsigtningsvækkende forstærkning: Klubben har ansat den tidligere Fortuna Hjørring-træner Brian Sørensen som sportslig ansvarlig på kvindesiden, dvs. for Farum BK/FCN.

“Jeg brænder for at give kvinder mulighed for at udvikle sig som fodboldspillere, og når der endelig er en Superligaklub, der siger værsgo, skal man da bare bakke op om det,” siger Brian Sørensen til FC Nordsjællands hjemmeside.

Brian Sørensen har været kvindetræner i 20 år, heraf de fleste på højeste plan i Skovbakken og senest fem år som træner for Fortuna Hjørring i 2012-2017, hvor det blev til flere titler.

Brian Sørensen arbejder i dag med udvikling og salg af træningsanlægget Goal Station, som han selv har udviklet. Det arbejde fortsætter han med, samtidig med de nye opgaver i Farum BK/FCN:

“Det bliver en stor opgave, men jeg har kendt Christian Taylor (FC Nordsjællands Head of Women’s Football, red.) i mange år, og jeg vil gerne hjælpe ham og klubben med det her fornuftige projekt. Først og fremmest skal vi have samlet et hold, der er stærkt nok til 3F, og så skal vi satse på talentudvikling af unge spillere. Det er noget, jeg har altid arbejdet meget med,” siger Brian Sørensen, der bl.a. har været træner for Pernille Harder og Nadia Nadim i Skovbakken.

“Jeg ved, hvad der kræves for at blive topatlet på kvindesiden, og især det mentale aspekt er meget vigtigt,” siger Brian Sørensen til FCNs hjemmeside.

Farum BK/FCN skal i foråret spille i Kvalifikationsligaen, hvor der kæmpes om to pladser i 3F Ligaen.