Brøndbys U18 DM-hold fik uafgjort mod svensk storklub

0
3746
Naja Stencel

Pigerne fra Brøndbys U18 DM-hold var i tirsdags et smut i Sverige, hvor de spillede 1-1 i en træningskamp mod FC Rosengårds F19-hold. Læs med her, hvor Brøndby-spilleren, Naja Stencel, fortæller om kampen og om at spille imod en svensk topklub. 

Af Signe Holt Andersen

I tirsdags skiftede Brøndbys U18 DM-hold deres almindelige træning ud med en træningskamp i Sverige. Brøndby-pigerne var et smut i Malmø, hvor de spillede 1-1 mod den svenske storklub, FC Rosengård. FODBOLD FOR PIGER har fanget Brøndbys Naja Stencel til en snak om kampen.

Fede faciliteter og højt tempo

Naja Stencel scorede danskernes eneste mål og ser tilbage på kampen som en fed oplevelse. Kampen blev spillet på FC Rosengårds stadion, som til dagligt er hjemmebane for danskerne Sanne Troelsgaard og Mie Leth Jans.

“Det var en fed oplevelse, da det er altid er godt at se, hvordan man ligger rent niveau-mæssigt i forhold til udenlandske hold. Dog synes jeg ikke, at deres niveau var ret meget højere end niveauet er hjemme i Danmark. Faciliteterne var dog noget bedre end i de danske klubber,” fortæller Naja.

Kanon forberedelse til sæsonstart

Kampen mod FC Rosengård blev brugt som en del af forberedelserne til sæsonstart i U18-rækken. Ifølge Naja Stencel, så var det en forholdsvis tæt kamp, hvor begge hold spillede godt.

“Rosengård viste sig at være dygtige i deres pres- og opbygningsspil. Det var en meget spændende kamp, hvor begge hold havde meget at byde på. I perioder var vi bedst, og andre perioder var det Rosengård, som havde teten. Dog kom vi frem til de fleste og største chancer. Jeg vil defor også mene, at vi var lidt tættere på en sejr end svenskerne,” lyder det fra Naja.

Brøndby spiller deres første kamp i forårssæsonen af U18 DM den 23. februar. Her møder de på hjemmebane bundholdet BSF. Selvom der stadig er god tid til sæsonstart, så er pigerne fra Brøndby allerede godt forberedte. Ifølge Naja, så kan de nemlig lære en hel del af kampen mod FC Rosengård.

“Vi kan og har allerede lært en hel del af kampen. Det altid rart med en masse træningskampe før sæsonstart. Det er vigtigt at komme i god form og få fikset de problemer, som vi nu har i vores spil. I kampen mod Rosengård blev vi sat hårdt under press, hvilket gav os nogle udfordringer – det kan vi lære meget af,” siger Naja.