Fire kan blive Årets Kvindelige Talent ved Dansk Fodbold Award

0
1873
Brøndbys Sofie Svava, der her ses i en af efterårets Chasmpions League-kampe, er en fire nominerede til Årets Talent-prisen. Foto: Brøndby

Fire stortalenter nomineret til prisen som Årets Kvindelige Talent ved Dansk Fodbold Award 2019. To Brøndby- og to Fortuna Hjørring-spillere kæmper om titlen

Fire unge profiler fra 3F-ligaen kan løbe med prisen som Årets Kvindelige Talent, når årets Dansk Fodbold Award løber af stablen i forbindelse med Fodboldens Kongres i Forum Horsens lørdag den 2. marts. Det drejer sig om Karen Holmgaard og Emma Snerle fra Fortuna Hjørring samt Brøndby-spillerne Mille Gejl og Sofie Svava.

Karen Holmgaard er allerede én gang i 2019 blevet kåret til Årets Kvindelige Talent. Det var januar, hvor hun vandt Spillerforeningens pris af samme navn, og hun er ydermere nomineret til endnu en pris ved Dansk Fodbold Award, nemlig som Årets 3F liga-spiller.

De øvrige priser, der uddeles, er Årets Mandlige Talent, Årets Superliga-spiller, Årets Træner, Årets Dommer, Årets Klub og En Del Af Noget Større-prisen.

Du kan læse mere om Dansk Fodbold Award på www.dbu.dfa.dk her.

Nomineringen af de fire talenter bliver motiveret sådan her:

Karen Holmgaard, Fortuna Hjørring

“Karen Holmgaard har gennem de seneste år været igennem en fantastisk udvikling, siden hun debuterede i 3F-ligaen som 15-årig. Det seneste års tid er det kulmineret med fast spilletid hos de danske mestre fra Fortuna Hjørring og debut på A-landsholdet. Vi forventer, at hendes karriere bliver ved med at tage fart i de kommende år, hvor den tidligere U19-landsholdsanfører bliver en vigtig stamspiller på kvindelandsholdet, ligesom hun går en spændende fremtid i møde med kampe på den store scene.”

Mille Gejl, Brøndby IF

“Mille Gejl startede med at spille med drenge, men alligevel gjorde hun sig bemærket. Efter flere mellemstop er hun nu havnet i Brøndby IF, hvor hendes spektakulære spillestil har fanget landstrænerens opmærksomhed. Milles ydmyge væsen står i skærende kontrast til hendes tekniske evner, som skaffede hende debut for A-landsholdet i januar måned, hvor hun spillede en hovedrolle som matchvinder i en 1-0-sejr over Finland”.

Emma Snerle, Fortuna Hjørring

“På trods af at Emma Snerles fodboldkarriere kun lige er begyndt, har hun formået at sætte sit præg på hendes omgivelser. Allerede som U17-spiller debuterede hun på 3F-holdet i Fortuna Hjørring, ligesom hun spillede en hovedrolle på det succesrige U19-landshold, der kom i semifinalen ved EM i sommer. Hendes unge alder forhindrer hende ikke i at gå forrest blandt fuldvoksne, og hun er meget nysgerrig på spillet. Denne modenhed er usædvanlig for en 17-årig, og derfor fik hun også A-landsholdsdebut i januar måned mod Finland”.

Sofie Svava, Brøndby IF

“Sofie Svava har allerede fra en tidlig alder spillet fast i landets bedste række for Brøndby IF, hvor hun styrer venstresiden og har gjort en forskel fra sin position som back. Hendes fart og kælne sparketeknik har diverse ungdomslandshold nydt godt af – senest i sommer for U19-landsholdet under EM, hvor hun kom på All-Star-holdet. I januar måned fik landstræneren også en smagsprøve på Sofies utrættelige spillestil, da hun debuterede på A-landsholdet mod Finland”.