Storspillende Danmark manglede skarphed

0
1343
Landsholdet træner dagen før lørdagens kamp. Foto: DBU - fra facebooksiden Kvindelandsholdet

Det var ikke chancer, danskerne manglede, da de lørdag spillede venskabskamp mod England. Det var nærmere skarpheden, der ikke var til stede. Og det kostede Danmark sejren mod et engelsk hold, der udnyttede de muligheder, de fik. Kampen endte 2-0 til England.

Af Camilla Bergholm

Solen strålede ned mod de danske spillere, da England lørdag tog imod Danmark i en venskabskamp. Og fra kampens start strålede de danske spillere tilbage, hvor de allerede tideligt i kampen kom frem til flere chancer. Chancerne fortsatte kampen igennem, men de danske spillere var ikke skarpe nok, og kampen endte derfor 2-0 til England.

Nicoline Sørensen viste et godt flow på kanten, hvor hun flere gange forsøgte at finde Pernille Harder. Også Emma Snerle og Sofie Svana viste allerede i begyndelsen af kampen, hvorfor de er med på landsholdet.

Det var Danmark, der var mest på bolden i det første kvarter, men England viste kvaliteter og styrke i deres omstillinger, når de fik bolden. Det lykkedes dem dog ikke at komme helt tæt på Danmarks mål.

Efter 11 minutter driblede Sofie Svava sig forbi flere engelske forsvarsspillere i venstre side af Englands målfelt. Hun udstrålede stor selvtillid og styrke, mens hun holdte modstanderne væk. Det lykkedes hende herefter at spille en fri Sanne Troelsgaard, der dog misbrugte den store chance, hun fik leveret.

Englænderne viste også tænder i første del af kampen. Efter 16 minutter fik de en kontra, der sikrede Ellen White bolden. Hun var dog ikke lige så skarp som afleveringen til hende, og bolden røg forbi mål.

Ikke kun midtbanen og angrebet viste kvaliteter, også det danske forsvar stod godt i første del af kampen. Det lykkedes dog alligevel Jill Scott efter 25 minutter at komme tæt på mål, da Katrine Abel tøvede med at gå ud i bolden. Men det blev kun ved chancen. Ni minutter senere kom Demi Stokes frem til en afslutning mod det danske mål, men kuglen susede forbi stolpen og ud over baglinjen.

Pernille Harder er én af verdens bedste fodboldspillere, og i lørdagens kamp var hun også sikker inde på den centrale midtbane. Samspillet mellem hende og Nicoline Sørensen fungerede godt, og de fandt hinanden flere gange.

Selvom danskerne havde gjort det godt i første halvleg, var englænderne bare skarpe, når det kom til stykket. Derfor fik de scoret efter 46 minutter efter et frispark, hvor bolden landede for fødderne af Nikita Parris, der skød bolden i mål.

Anden halvleg var også dansk
Seks minutter af anden halvleg skulle der gå, før Pernille Harder igen var på mærkerne. Først tog hun bolden flot ned, hvorefter hun spillede den videre til Nicoline Sørensen. Nicoline Sørensen driblede frem med bolden og fik den sendt indover til Pernille Harder, der var løbet i position. Hun kom først på bolden og fik den sendt mod mål, men den engelske keeper sørgede endnu en gang for at holde danskerne fra at score.

Efter 54 minutter viste Sofie Svava, at genpres betaler sig. Hun mistede først bolden et par gang, men kæmpede sig tilbage til i Englands målfelt, hvorefter hun spillede Mille Gejl, der lagde bolden af til Nicoline Sørensen. Hun fik sendt et skud mod mål, men bolden gik over.

Danskerne var stærke fra anden halvlegs første fløjt, og de dominerede også kampen i store perioder. Men de manglede stadig den sidste procent skarphed, før kuglen gik i mål.

England satte dog efter 59 minutter et fantastisk angreb sammen, som blev sparket indover i danskernes felt, hvor Jill Scott stod klar og headede bolden i mål. 2-0 til England.

Herefter begyndte englænderne at vågne op og komme mere frem mod Danmarks målfelt.

68 minutter inde i kampen kæmpede danskerne sig til et frispark lige uden for det engelske felt. Et godt sted for Pernille Harder. Og det blev også til et flot eksekveret frispark, men desværre lige forbi mål.

England kom efter 74 minutter flot frem på banen, hvor Ellen White dog ikke fik en fod på bolden, da den blev spillet indover, og dermed undgik Danmark at komme yderligere bagud.

Det blev ikke til flere scoringer for nogen af holdene, og kampen endte 2-0 til England.