Herlufsholm og HB Køge Pigefodbold går sammen om fælles U18 Øst-hold, der skal træne sammen én gang om ugen

Et nyt U18-hold er på vej på Sjælland. Det er Herlufsholm og HB Køge Pigefodbold, der har besluttet at etablere et fælles U18-hold, der skal spille med i Øst-rækken efter sommerferien.

Holdets navn og klubtrøje er ikke besluttet endnu. Men det er kun mindre detaljer, siger Jesper Hansen fra Herlufsholm:

”Det skal vi nok finde ud af. For mig er det knapt så vigtigt, at pigerne spiller i hvidt og blåt. Det vigtigste er at etablere en model, der gør, at flest muligt bevarer lysten til at spille fodbold, og det, håber vi helt overordnet, bliver det primære resultat af samarbejdet,” siger han.

Svært skifte fra u16 til senior

Det er nemlig dét – at få flere piger til at fortsætte med at spille fodbold – der er hele omdrejningspunktet for projektet. Hverken Herlufsholm og HB Køge Pigefodbold har i dag U18-hold. Derfor skal spillerne skifte til senior, når de i dag bliver for gamle til U16. Og det spring er svært:

”Det er et stort spring at gå fra U16 til senior. Ikke kun fysisk, men også mentalt og socialt, hvor man som 16-årig kan opleve at skulle sidde i omklædningsrummet sammen med holdkammerater, der er et helt andet sted i livet.  Som klub tror vi, at det er vigtigt, at vi kan tilbyde spillerne at spille alderssvarende – dels fordi det kan medvirke til at modne dem som spillere og gøre dem mere klar til seniorfodbolden, dels fordi det medvirker til at fastholde spillerne at være på et hold, der i vid udstrækning befinder sig det samme sted i livet, når det gælder uddannelse m.v.,” siger Jesper Hansen.

Træner sammen én gang om ugen

Derfor var der heller ikke de store betænkeligheder, da HB Køge Pigefodbold henvendte sig med forslaget om et fælles U18-hold. Herlufsholm var hurtigt med på ideen, og resultatet er en model, hvor det fælles hold skal træne sammen én gang om ugen på skift i Herlufsholm og Herfølge. Herudover bliver U18-spillerne en del af træningsmiljøerne i de to klubbers seniorafdelinger, som efter sommerferien har hold, der spiller i 1. division, Sjællandsserien og serie 1.

”Vi tror, at denne model kan lette pigernes overgang til seniorfodbolden. De vænner sig til seniorkulturen, og der er mulighed for at træne meget i de uger, hvor der er plads i kalenderen, men også ”nøjes” med en gang om ugen, når man er presset på tid. For os er det vigtigste at få spillerne ”helskindet” igennem ungdomsuddannelserne, således at de også fremadrettet har lyst til at være en del af fodboldmiljøet,” fortæller ungdomssportschef David Rigelsen fra HB Køge Pigefodbold, som bliver en af de to trænere for U18-holdet.

Intensiv opstart

Det nye hold lægger ud med en intensiv opstart, hvor der bl.a. er træningsdag med trænree fra Malaga, en tur til Hamburg, hvor pigerne skal spiller mod Hamburger SV, samt tre dages træningslaejr på Haslev Idrætsefterskole.

”Hvis vi bruger tiden fornuftigt, tænker vi, at vi godt kan nå at få spillet et hold sammen både på og uden for banen. Og så må vi arbejde videre et par dage i efterårsferien og på forårets træningslejr, som nok byder på et gensyn med trænerne fra Malaga – denne gang dog på deres hjemmebane,” siger David Rigelsen.