Oprykkerne delte pointene med Fortuna Hjørring – KoldingQ og Brøndby sejrede

0
1364
Brøndby vandt 4-1 over VSK Aarhus. Foto: Steen Trolle

I weekenden blev anden runde af Gjensidige Kvindeliga fløjtet i gang. Her vandt Brøndby og KoldingQ deres kampe, mens Farum BK/FCN og Fortuna Hjørring spillede uafgjort. Det samme var tilfældet på Sparekassen Thy Arena, hvor FC Thy-ThistedQ tog imod BSF.

 Af Camilla Bergholm

Farum BK/FCN – Fortuna Hjørring (0-0)

Inden lørdagens kamp mellem Farum BK/FCN og Fortuna Hjørring, var der blevet vendt op og ned på tabellen. Nordsjællænderne tabte 6-1 i første kamp mod Brøndby, men sidenhen er Brøndby blevet taberdømt på grund af brug af en ulovlig spiller. Farum BK/FCN blev i stedet tildelt de tre point, og begge hold trådte derfor ind til lørdagens opgør med en sejr i bagagen.

De fremmødte tilskuere på Right to Dream Park blev ikke underholdt af nogen scoringer. Hjemmeholdet havde valgt en meget defensiv taktik, der endte med at forstyrre modstanderne i store dele af kampen. Også tempoet blev hakkende og sat helt ned for begge hold.

Det blev derfor heller ikke til de store chancer i første halvleg, men alligevel et par gode skud på mål uden for feltet. Efter 15 minutter fik Sara Thrige bolden og skød mod mål, men kuglen svævede lige forbi stolpen.

Også Line Røddik fik sendt et skud mod mål på kanten af feltet efter 27 minutter, men heller ikke hun kunne ramme målrammen. Det fortsatte for begge hold i resten af halvlegen, men ingen scoringer blev det til.

Fortuna Hjørring kom ud til anden halvleg med mere energi og fokus rettet mod mål. Allerede efter fire minutter fik de et hjørnespark, som landede i feltet og kuglen sendt mod mål, men chancen blev afværget på stregen.

Hjemmeholdet kom efterhånden også mere frem på banen. Det endte blandt andet med en flot aflevering til Amalie Vangsgaard, som stod placeret i feltet, men hun udnyttede ikke den plads, hun havde fået skabt sig.

I sidste minut havde Farum BK/FCN endnu en stor chance, hvor bolden blev spillet til Florentina Olar, som skød på mål, men skuddet manglede den skarphed, der havde manglet for begge hold kampen igennem.

Der blev ikke scoret nogen mål i kampen, og opgøret endte derfor 0-0.

KoldingQ – Odense Q (4-2) 

Forrige lørdag havde oprykkerne fra Odense Q vist, at de igen er klar til at spille med i kvindeligaen. Med hele tre scoringer og rent mål tjekkede de ind i Gjensidige Kvindeliga og med blod på tanden efter mere succes. Også KoldingQ havde fået en sejr, og der var derfor lagt op til en spændende kamp mellem to hold, der drømte om flere point.

Koldinggenserne kom ud til kampen med masser af fart og fight i benene. Det gav pote efter 34 minutter, hvor Emma Færge sendte bolden ind over til angriber Sofie Hornemann. Hun fik hovedet på bolden og sendte den over Tina Holm i målet. 1-0 til KoldingQ.

Fem minutter senere svarede fynboerne igen. Julia Hansen sparkede bolden fladt indover i højre side, hvor Kamilla Jensen sendte bolden ind i målnettet. Udligning.

KoldingQ kom ind til anden halvleg med endnu mere energi, og boldbesiddelsesstatistikken var til deres fordel. Derfor skulle der også kun gå fire minutter, før hjemmeholdet endnu engang kom på måltavlen. 2-1 til KoldingQ.

Målfarligheden steg og KoldingQ pressede på for at få flere mål. Odense Q-forsvaret havde svært ved at spille udenom det høje pres, hjemmeholdet kom med, og efter 60 minutter gik det galt. Efter en fejlaflevering fra Odense-mandskabet satte Sofie Hornemann speederen i bund, hvorefter hun køligt kunne sende bolden i mål til 3-1.

Blot ét minut senere var hjemmeholdet igen farlige. Her lagde Pernille Pedersen en bold indover, som Signe Baattrup kom først på og headede ind bag Odense Q-keeperen.

Odense Q ville dog ikke kun nøjes med ét mål. De fik derfor reduceret i sidste minut. Ligadebutant, Julie Jensen, spillede Kamilla Jensen med en hælaflevering, hvorefter Kamilla Jensen sparkede bolden ind bag Mia Reedtz i målet.

Der blev ikke scoret flere mål, og kampen endte derfor 4-2 til KoldingQ.

FC Thy-ThistedQ – BSF (3-3)

BSF fik ikke den bedste start på sæsonen med et 3-0-nederlag til oprykkerne fra Odense Q forrige lørdag. Også hjemmeholdet kom ind til kampen med nul point i tasken. Sidste års oprykkere, FC Thy-ThistedQ, endte dog med at drille lørdagens modstandere, og de fik kæmpet sig til ét point.

Det var ellers BSF, der startede bedst ud. Allerede efter tre minutter fik BSF frispark, som Sarah Jankovska eksekverede og sparkede hårdt ind over FC Thy-ThistedQ-keeperen. Flot mål og 1-0 til udeholdet.

Otte minutter senere svarede hjemmeholdet igen. Her tog Beate Marcussen sig en flot dribletur i højre side af banen og sendte bolden ind over. Og efter lidt forvirring fra begge hold udlignede Rikke Dybdahl.

Målene var faldet hurtigt indtil videre, og det stoppede ikke her. BSF kæmpede videre, og efter flot pres af Lærke Søndergaard brød hun forbi modstanderne og skød bolden i mål.

Herefter skulle der kun gå fem minutter, før udligningen fandt sted. Matilde Kjeldgaard blev spillet fri i højresiden. Hun driblede frem mod feltet og sendte bolden ind over. Rikke Dybdahl svigtede ikke, og hun kunne sende bolden ind bag udeholdets keeper.

Der blev ikke scoret flere mål i første halvleg, og der skulle alligevel gå indtil, der var spillet 75 minutter, før der igen skete noget. FC Thy-ThistedQ havde dog i mellemtiden presset gevaldigt på og var kommet frem til flere store chancer, men ingen mål.

BSF’s Cecilie Larsen opsnappede bolden, hvorefter hun driblede frem mod mål og fik sendt bolden ind i nettet. Sidste mål i opgøret var et selvmål og blev scoret 88 minutter inde i kampen. FC Thy-ThistedQ fik hjørnespark, som endte i kassen.

Der blev ikke scoret flere mål i opgøret, og resultatet blev derfor 3-3.

Brøndby – VSK Aarhus (4-0)

Efter Brøndby var blevet taberdømt i forrige kamp, var der lagt op til, at de ville komme ud til kampen med ét mål for øje: at vinde. VSK Aarhus stod dog i vejen i store dele af første halvleg, hvor det ikke lykkedes hjemmeholdet at score.

Der skulle gå hele 43 minutter, før måltavlen blev sat i gang. Det stod målfarlige Nanna Christiansen for efter at være blevet spillet fri. VSK Aarhus havde også flere chancer i kampen, men helt farlige blev de aldrig.

Der var spillet tre minutter af anden halvleg, da Brøndby igen fik sendt bolden i mål. Efter usikkerhed i Aarhus-forsvaret fik Brøndby fat i bolden, hvorefter Nicoline Sørensen kunne udvide føringen.

11 minutter senere var Nicoline Sørensen og Nanna Christiansen igen klar. Nicoline Sørensen spillede Nanna Christiansen, der stod klar foran mål, hvorefter hun bragte Brøndby på 3-0.

Blot fem minutter senere kæmpede Mille Gejl sig frem på banen. Her fastholdte hun bolden trods pres fra VSK Aarhus-spillerne. Da hun nærmede sig feltet, skød hun på mål, og bolden gik ind bag VSK Aarhus-keeperen.

Der blev ikke scoret flere mål, og kampen endte derfor 4-0 til Brøndby.

Tabellen ser nu således ud. Foto: Screenshot fra Kvindeliga.dk