Talent lander aftale der inkluderer privatfly og Nike sponsorat

0
3730
Foto: Odense Q

18-årige Maria Agerholm fra Bramming gjorde det så godt til CSUSA’s showcase at hun nu kan se frem til at trække University of Kentucky trøjen over hovedet. En af de største universiteter i USA inden for kvindefodbolden.

Selvom Maria altid havde gået med tankerne og lysten om at komme til USA, var det ikke indtil Frederik Frankman fra CSUSA kontaktede hende, og spurgte om hun ville deltage i deres showcase, at hendes lyst udviklede sig til en realitet. En showcase hvor 60 minutter var alt der skulle til for at overbevise cheftræneren fra University of Kentucky om at Maria skulle have tilbudt et scholarship.

Maria Agerholm i kamp for KoldingQ

Forventningerne til showcasen var dog ikke de helt store. Maria glædede sig bare til at spille med nogle af de største talenter i Danmark. Derfor var det også kun en positiv overraskelse for Maria efter kampen, da en del skoler viste interesse i hende. Her i blandt Elon University, en anden stor division et skole. Valget endte dog på University of Kentucky, grundet en god kemi med træneren, nogle fede faciliteter og alt i alt bare ”det fedeste sted”. Efter et par samtaler frem og tilbage blev Maria så tilbudt et scholarship og om lidt under et år bliver hun en del af University of Kentucky’s fodboldtrup, hvor omkring to-tusinde fans støtter holdet til hver hjemmekamp.

Nyt kapitel

Til dagligt tørner Maria ud for KoldingQ, hvor hun er en del af liga-truppen, men hovedsageligt spiller kampe for hold 2 i kvindeserie vest. Det næste års tid vil Maria bruge på at udvikle sig endnu mere, holde sig skadesfri, og forberede sig bedst muligt til starten på et nyt kapitel.

Et kapitel som bliver meget anderledes fra det hun snart afslutter hjemme i Danmark. Lange busture bliver skiftet ud med privatfly. Køreturen på en time til træning hver dag, bliver skiftet ud med en gåtur. Træningspas fire gange om ugen bliver nu til træningspas og styrketræning hver dag. Derudover skal Maria ikke længere bruge en masse penge på fodboldstøvler, da hun får et budget hun kan bruge på sko, tøj og støvler fra Nike.

Snart bliver den blå KoldingQ uniform skifter ud med en anden blå uniform fra University of Kentucky. Foto: Odense Q

Maria håber at hendes nye oplevelser kan hjælpe hende med at udvikle sig endnu mere og blive en bedre fodboldspiller. Alt i alt er hendes drøm at blive professionel i udlandet, men som hun udtaler, ”jeg tager det lidt som det kommer”.