Tre point til top tre-holdene

0
1111
Fortuna Hjørring har forlænget med to spillere. Foto: Finn Lassen.

Denne runde bød på tre point til alle holdene i toptre. Her vandt Farum BK/FCN over VSK Aarhus, Fortuna Hjørring sejrede, da de spillede mod FC Thy-ThistedQ, og Brøndby sikrede sig syv mål og tre point mod Odense Q. Også KoldingQ vandt, da de tog imod BSF.

Af Camilla Bergholm

KoldingQ – BSF 2-0 (0-0)

Efter fire nederlag i streg for KoldingQ kom de ind til lørdagens opgør for at bryde den stime. Derudover blev det også til en debut til KoldingQ’s nye logo og holdets nye kampdragt, som blev præsenteret klokken 13. Det endte med at blive en god debut, da mandskabet sejrede over BSF, der har det rigtig svært i bunden af tabellen.

Allerede efter tre minutter havde KoldingQ mulighed for at bringe sig foran. Her fik hjemmeholdet frispark på kanten af feltet. Et frispark Emma Færge eksekverede og sendte ind over i feltet. Her blev bolden flere gange forsøgt sparket i mål, men BSF-forsvaret stod i vejen.

Herfra fortsatte KoldingQ med at komme frem til flere chancer, og de dominerede kampen. Hjemmeholdet fik gang på gang spillet bolden frem på banen, men der manglede lige det sidste for at få det forløsende første mål.

BSF kom aldrig rigtigt med ind i kampen, men alligevel holdte de koldinggenserne fra at score i første halvleg. Også selvom både Sofie Hornemann, Pernille Pedersen, Maria Olsen og Molli Plasmann var farlige foran udeholdets mål.

Der var spillet hele 83 minutter, før KoldingQ fik bolden ind over målstregen. Det skete på et hjørnespark, som Emma Færge sparkede ind over. Her fik Molli Plasmann hovedet på og sendte kuglen ind bag Naja Bahrenscheer i målet.

Seks minutter senere var det KoldingQ’s Maria Olsen, der viste, hvad hun er lavet af. Hun havde flere gange i kampen vist, hvor farlig hun kan være, men i sidste minut af den ordinære spilletid udfordrede hun BSF-forsvaret og sendte et perfekt skud mod mål. Scoring til KoldingQ.

Der blev ikke scoret flere mål i kampen, og opgøret endte derfor 2-0 til KoldingQ.

VSK Aarhus – Farum BK/FCN 1-3 (1-2)

Både VSK Aarhus og Farum BK/FCN har vist kvaliteter denne sæson. Nordsjællænderne har lykkedes med at indtage førstepladsen, mens VSK Aarhus følger med på en femteplads. Sidste gang de to hold mødtes, tog århusianerne sejren, men siden da har Farum BK/FCN fundet mere og mere ind til det spil, der fungerer godt for dem og har sikret dem fem sejre.

Begge hold kom ud til kampen med et højt pres og en søgen efter at komme foran. Men især VSK Aarhus var tæt på flere gange. Dog manglede den sidste skarphed, før de kunne bringe sig foran.

Efter 34 minutters spil satte hjemmeholdet et angreb i gang. Her modtog Mathilde Madsen bolden på kanten af feltet, hvor hun kæmpede og driblede sig gennem forsvaret og spillede til sidst Jannie Thomsen, der sendte bolden i mål. 1-0 til VSK Aarhus.

Føringen holdt dog kun i seks minutter. Farum BK/FCN fik hjørnespark, som Esther Rønn sendte ind over til Line Røddik, der headede bolden ind bag Katrine Svane i målet.

Fem minutter senere kom udeholdet igen på måltavlen. Her var der problemer i VSK Aarhus-forsvaret, der ikke stod tæt nok på modstanderne. Det førte til, at Amalie Vangsgaard fik alt for meget plads i højre side til at drible sig frem på banen og skyde bolden i mål.

Kampens sidste scoring faldt efter 77 minutter. Igen blev et hjørnespark sendt ind over, hvor Katrine Svane forsøgte at få bolden ekspederet væk, men i stedet blev kuglen dømt inde. Det blev det sidste mål i lørdagens opgør, og kampen endte derfor 3-1 til Farum BK/FCN.

FC Thy-ThistedQ – Fortuna Hjørring 0-5 (0-2)

FC Thy-ThistedQ har overrasket gang på gang denne sæson, hvor det er blevet til uafgjort mod både sidste sæsons og denne sæsons toptre. Holdet faldt dog sammen i søndagens opgør mod Fortuna Hjørring. Her viste Hjørring-holdet tydeligt, hvorfor de er med i toppen af ligaen.

Hjemmeholdet stod på flade fødder i søndagens opgør og var ikke klar på det pres, som Fortuna Hjørring kom med. Allerede efter 11 minutter var der problemer i thyboernes forsvar. Her stod Caroline Hansen klar, og hun sparkede udeholdet foran.

Herefter fortsatte Fortuna Hjørring med at komme frem til flere chancer. Det gav pote igen efter 36 minutter, hvor udeholdet fik sat et hurtigt angreb i gang, der endte hos Sanni Franssi, som udbyggede føringen.

Næste mål kom i anden halvleg. Her var der spillet tre minutter, da Fortuna Hjørring vandt kampen på egen banehalvleg og satte gang i en kontra. Med præcise afleveringer og gode løb fik udeholdet spillet sig frem på banen. Her fik Caroline Hansen en god bold i dybden, som hun udnyttede og sendte ind bag Maja Østergaard i målet.

Ti minutter senere fik Hjørring-holdet fat i et dårligt målspark. Sanni Franssi viste her overblik og var allerede løbet i dybden, hvorefter hun fik bolden og scorede til 4-0.

I anden halvleg begyndte FC Thy-ThistedQ at komme mere med ind i kampen, og da kampen nærmede sig 70 minutter, havde thyboerne overtaget. Men energien manglede det sidste, og holdet gik ned i tempo. Og det udnyttede Hjørring-holdet.

En clearing fra Fortuna Hjørring-forsvaret endte hos Agnete Nielsen. Hun lavede først en flot førsteberøring efterfulgt af en vending, hvor hun satte tre FC Thy-ThistedQ-spillere af. Herefter satte hun i spurt og spillede Sanni Franssi, der sikkert eksekverede bolden i mål til 5-0.

Kampen endte 5-0 til Fortuna Hjørring.

Brøndby – Odense Q 7-2 (2-1)

Brøndby har brug for point, hvis de vil med helt i toppen af tabellen. Og det blev også til tre point og hele syv mål i søndagens opgør mod Odense Q. Også fynboerne hungrer efter point, hvis de skal sikre sig en plads i Slutspillet. Begge hold kom derfor ud til søndagens opgør med øjnene rettet mod mål, men det var Brøndby, der først kom på måltavlen.

Nicoline Sørensen trykkede speederen i bund efter 26 minutter og spurtede afsted med bolden. Da hun nåede modstandernes felt, spillede hun den ind over til en fri Rebeka Winther, der scorede kampens første mål.

Seks minutter senere var Vestegnsholdet igen på pletten. De lavede et kort hjørnespark, som blev sparket ind over i feltet, hvor Kamilla Karlsen stod klar og udbyggede føringen.

Odense Q pressede på, og det gav pote efter 45 minutter. Laura Petersen lagde en høj bold ind over i feltet, hvor Cecilie Fløe kom flyvende og headede bolden i mål. Reducering. Cecilie Fløe har i det hele taget været flyvende denne sæson for Odense Q, og det bliver spændende at følge hende fremover.

Det lykkedes også fynboerne at udligne med lidt hjælp fra et målmandsdrop. Det gjorde de efter 54 minutter, hvor Tenna Kappel skød mod mål. Her forsøgte Katrine Abel at blokere bolden, men det mislykkedes og kuglen røg i mål.

Brøndby er dog et stærkt hold, og det viste de også i den sidste del af kampen. 62 minutter var der spillet, da Emilie Henriksen forsøgte udefra kanten af feltet, men Sarah Jacobsen i målet parrerede bolden væk. Men her var Josefine Hasbo klar og scorede. Og herfra gik det hurtigt.

Ét minut senere scorede Nanna Christiansen til 4-2 og kort tid efter var hun klar til at samle kuglen op i feltet og sendte endnu engang bolden i mål. Efter 73 minutter skød Mille Gejl mod mål, hvortil Sarah Jacobsen greb bolden, men faldt samtidig ind over mållinjen med kuglen i favnen. 6-2 til Brøndby.

Kampens sidste mål kom i overtiden. Nanna Christiansen snød først Odense Q-spillerne, hvorefter hun fik bolden videre til Julie Petersson, der igen snød Odense Q-forsvaret og skød en høj bold ind over fynboernes keeper.

Der blev ikke scoret flere mål, og kampen endte derfor 7-2 til Brøndby.

Stillingen ser således ud i Gjensidige Kvindeliga efter weekendens fire kampe. Foto: Screenshot fra kvindeliga.dk.