Studietur til Wolfsburg: Fokus på pigefodbold og møde med Harder

0
1076
Ida Herping mødte den danske stjerne Pernille Harder.

I slutningen af februar var 16 trænere fra det meste af Jylland på studietur til Tyskland for at hente inspiration til trænerrollen.

Af Sophie Dyrekær Gudsøe. 

Studieturen til Wolfsburg er arrangeret i et samarbejde med 3F Vest, der i forvejen er sponsor for projektet ”Fodbold – En Pigesport”. Målet for projektet er at få flere piger til at spille fodbold samt sætte fokus på pigefodbolden.

VfL Wolfsburg er en af Tyskland og Europas stærkeste klubber på kvindesiden med den danske landsholdsanfører Pernille Harder, som en af de helt store profiler.

En af trænerne, som var med på weekendturen til Wolfsburg i Tyskland, var Ida Herping fra Klinkby Boldklub. FODBOLD FOR PIGER har taget en snak med Ida Herping om den spændende mulighed.

Hvad brugte I den første dag på?

Da vi ankom til Wolfsburg om fredagen efter mange timer i bil, mødtes vi med de andre deltagere. Vi var alle pigetrænere med hver vores niveau på licenssiden, nogle helt uden og enkelte med A licens. Vi havde dog alle den indstilling, at vi skulle blive klogere på pige- og kvindefodbold, og gerne have en rygsæk med hjem fyldt med ny inspiration og historier til klubben.

Om aftenen var vi inde at se Wolfsburg og Pernille Harder spille ligakamp mod Turbine Potsdam, som de vandt 5-1, hvor Harder stod for det ene af de fem mål.

 

Hvad lavede I om lørdagen?  

Vi startede dagen med et møde med Danmarks største fodboldstjerne Pernille Harder. Her var spørgelysten blandt deltagerne stor, men Pernille Harder svarede godt og bundærligt omkring hendes karriere i Wolfsburg, og hvor den måske skal fortsætte, når hendes kontrakt udløber.

Bagefter var der afgang mod klubbens træningsanlæg, hvor vi lige fik lidt af U17 pigernes træning med, inden vi så gårsdagens reserver samt enkelte fra førsteholdet træne. En meget spændende træning, hvor vi fik inspiration til nye træningsøvelser, som vi kan tage med hjem.

Efter træningen fik vi lov til at stille spørgsmål til cheftræneren, og efterfølgende mødte vi målmandstræneren og assistenttræneren som fortalte, hvordan setuppet var i klubben fra de yngste ungdomsrækker til Bundesligaholdet. Det var rigtig spændende at høre, hvordan de udvikler spillere i en storklub som Wolfsburg.

Resten af eftermiddagen blev brugt på museumsbesøg og sightseeing i Wolfsburg, og aftenen blev rundet af med fællesspisning.

Hvad brugte I den sidste dag på?

Søndag tog vi afsted til en fodboldskole tæt på Hannover, hvor de regionale ungdomshold mødes til træning en gang om måneden. Her fik vi lov til at overvære U16 pigernes træning, hvor vi igen kunne hente god inspiration med hjem til klubberne med fede øvelser og forklaringer herpå. Efter træningen mødtes vi med cheftræneren for pigeholdene, som gennemgik strukturen for pigefodbold i regionen, helt nede fra U11 til de forskellige landshold. Det er et meget imponerende setup, de bruger.

Har du nogle afsluttende kommentarer?

Jeg vil gerne takke 3F Vest for at gøre turen mulig for to vestjyder fra ”Fodbold – En Pigesport”.