Odense Q-træner er maksimalt klar til weekendens opgør

0
1128
I dag skal Odense Q møde AaB på udebane. Foto: Iver Tidemand, Odense Q.

I denne weekend spilles næstsidste runde af Kvalifikationsligaen, og det kan ende med at blive kampe, der afgør turneringen. Hvis topholdene, HB Køge og AaB, vinder er de nemlig sikret en plads i Gjensidige Kvindeliga til efteråret.

Af Sophie Dyrekær Gudsøe.

AaB og HB Køge Pigefodbold fører lige nu Kvalifikationsligaen med ni point, og med fem point ned til nummer tre og en sejr i dag, kan topholdene afgøre Kvalifikationsligaen samt sikre sig oprykning inden sidste runde.

På en tredje- og fjerdeplads finder man henholdsvis Odense Q med fire point og B.93 med tre point. De to hold skal vinde deres næste to kampe, hvis de skal gøre sig nogle forhåbninger om oprykning.

Vildbjerg og BSF kan ikke nå med i slutspurten om pladser i Gjensidige Kvindeliga, og det er derfor allerede afgjort, at begge hold skal spille i 1. division efter sommerferien.

Afgørende kamp mellem AaB og Odense Q

I lørdagens kamp tager AaB imod Odense Q på hjemmebane. Der er lagt op til et skæbnesvangert opgør mellem de to hold, da en sejr til AaB vil sikre dem oprykning, og en sejr til Odense Q er nødvendig for at holde deres oprykningsdrøm i live. I onsdag tabte Odense Q til HB Køge Pigefodbold. Et nederlag der ærgrer den fynske træner.

”Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at vi ikke længere selv kan afgøre det, men omvendt så må vi også erkende, at HB Køge var en tand bedre end os. Vi har en ung talentfuld trup, som er vant til at have fokus på udvikling og arbejde videre i medgang og modgang,” fortæller Odense Q’s cheftræner Bo Sundahl til FODBOLD FOR PIGER.

Til gengæld er truppen klar, når de i dag tager til Nordjylland for at møde AaB.

”Vi er maksimalt klar på at spille vores chance mod AaB og vil med en sejr i det Nordjyske stadig have gode chancer for at sikre oprykning i sidste runde,” udtaler Bo Sundahl til slut.

Lørdagens kampe:

AaB – Odense Q: klokken 14:00 (Kvalifikationsligaen)

B.93 – HB Køge Pigefodbold: klokken 14:00 (Kvalifikationsligaen)

Brøndby – VSK Aarhus: klokken 14:00 (slutspillet)

Kolding Q – Fortuna Hjørring: klokken 14:00 (slutspillet)

FC Nordsjælland – FC Thy-ThistedQ: klokken 14:00 (slutspillet)

Én kamp spilles søndag:

BSF – Vildbjerg: Klokken 14:00 (Kvalifikationsligaen)

Den nuværende stilling i Kvalifikationsligaen:

Den nuværende stilling i Gjensidige Kvindeliga: