Mathilde fra Brøndby kan blive svensk mester på søndag

0
1652
Mathilde Vangsgaard i aktion for sin svenske klub. Foto: Bo Vangsgaard

Mathilde Vangsgaard skiftede i sommer fra Brøndby til den svenske storklub FC Rosengårds U19-hold. I weekenden spiller holdet slutspil om det svenske mesterskab

18-årige Mathilde Vangsgaard fra Danmark traf i sommer en usædvanlig fodboldbeslutning, som nu kan gøre hende til svensk mester. Efter at have spillet U18 DM i Brøndby var Mathilde tvunget ud i et klubskifte, for der var ingen plads til hende på Brøndbys kvindeliga-hold. Her tog hun chancen og valgte at skifte til den svenske klub FC Rosengårds U19-hold.

Det har vist sig at være en god beslutning. Klubskiftet, som hendes tidligere træner i Brøndby hjalp hende med, har givet masser af spilletid til Mathilde på back-pladsen, og i den kommende weekend kan Mathilde og holdet blive svensk U19-mester. FC Rosengård er nemlig et af fire hold, som skal mødes til det årlige U19-slutspil i den svenske hovedstad Stockholm. De øvrige hold er Kopparbergs/Göteborg FC, Umeå IK FF og IK Uppsala Fotboll.

”Jeg ser meget frem til weekendens stævne. Det er tre gode modstandere, vi skal møde, så det bliver et tæt kapløb, men vi har en chance,” siger Mathilde.

Spiller to turneringer

FC Rosengård blev nummer to i U19-turneringens Gruppe Syd efter Kopparbergs/Göteborg FC. Men faktisk har Mathilde & Co. allerede fået guldmedaljer én gang i dette efterår. For ud over at spille U19, er holdet også med i 2. divisions-turneringen for seniorer, og her vandt holdet for nylig sin række.

”Det har nok været den største sportslige oplevelse hidtil at vinde den turnering,” fortæller Mathilde.

Foto: Bo Vangsgaaard

Rejser til Sverige 5-6 gange om ugen

Mathilde bor fortsat i Danmark, hvor hun går i 3. G på handelsgymnasiet i Albertslund. Men fem-seks gange om ugen tager hun toget over Øresund for at træne i FC Rosengård.

”Det fungerer fint. Så har jeg togturen til at slappe af i,” fortæller Mathilde, som er vild med træningen og ambitionsniveauet på sit svenske hold.

”Niveauet er nok lidt højere end i U18 DM-rækken. Klubben har ret store ambitioner, man vil gerne være spilstyrende og spille i et højt tempo med fokus på possession,” fortæller Mathilde, der har en del svenske ungdomslandsholdsspillere som holdkammerater.

Kan anbefale det til andre

Hun satser på at fortsætte i FC Rosengård efter vinterpausen og har en klar opfordring til andre, der også måtte have lyst til at prøve kræfter med svensk fodbold:

”Man skal virkelig ville det, for man skal bruge meget tid på det. Men er man indstillet på det, så kan jeg klart anbefale det. Jeg er i hvert fald helt vild med at spille i Sverige,” siger Mathilde Vangsgaard.

Slutspillet indledes fredag aften i Stockholm, hvor der spilles semifinaler. Vinderne mødes finalen søndag.