Både trænere og spillere på Nr. Nissum Efterskole oplever, at der er stor gevinst ved at deltage i DBU-turneringen ved siden af efterskolefodbolden.

Af Maria Brunsgaard Krogshede

På Nørre Nissum Efterskole bliver man skubbet direkte ud i fodbolden fra start. Allerede i første uge – før alle navnene er på plads, og man endnu ikke har fundet ud af, hvilken vej der er hurtigst op til fodboldbanen, så skal pigerne ud at spille den første kamp.

  • Det gør rigtig meget for niveauet, at de kommer så hurtigt i gang. De lærer hinanden at kende på banen, og sammenspillet glider bedre, fortæller Peter Venø, der er træner for pigeholdene.

Han har valgt at melde et hold til DBU’s turnering, fordi der var relativt få kampe ved efterskolernes Vestjyske Mesterskaber for piger – ofte kun fem-seks kampe før DM.

Det er Lise Kjeldahl og Ida Pilgaard, som begge spiller på holdet, glade for.

  • Det er fedt og har givet nogle gode udfordringer. De mange kampe giver os et godt sammenhold, og det har også været spændende at spille i voksenturneringen, hvor de er meget fysisk stærke. Det har betydet, at jeg er blevet bedre til at bruge min egen fysik, fortæller Ida Pilgaard, som med det samme sagde ja tak til at spille DBU.

Lise Kjeldahl var i starten mere tøvende og i tvivl om, hvorvidt fodbolden kom til at overskygge efterskolelivet, hvis hun sagde ja til klubfodbold.

  • Det har det overhovedet ikke gjort, for det viste sig, at der var rigtig mange fra efterskolen, der gik op i det og gerne ville spille på et vist plan. Så det har i stedet bare været med til at gøre os bedre og skabe et fællesskab, mener Lise Kjeldahl.

Ifølge Peter Venø kan pigerne potentielt komme til at spille 20-25 kampe på et år, så der er god mulighed for at udvikle sit talent.

  • Mange vælger os, fordi de kan spille fodbold på højt niveau, men samtidig også en hel masse andet. Vi er jo en bred skole, hvor man ikke har intensive linjer, men et udbud af forskellige fag som krea, musik, værkstedsfag og hjemkundskab osv. Det er en stor styrke, at man ikke kun er sammen med dem, der gør det samme som en selv, forklarer Peter Venø.

NNE får dog et stadigt stigende antal fodboldspillere for hvert år, og de seneste elevhold har haft en rigtig stor andel af fodbold-piger og -drenge. I år har næsten 100 ud af 160 elever valgt fodbold som valgfag.