HB Køge vinder guldet

0
2811
Foto: Kvindeliga.dk

HB Køge er danske mestre efter en sejr på 3-1 i den direkte guldkamp mod Brøndby IF lørdag. HB Køge, der var oprykkere til kvindeligaen, bryder dermed 20 års gulddominans fra Brøndby og Fortuna Hjørring. 

Af Marie Bebe

Kampen om guldet og titlen som danmarksmester skulle afgøres på en solrig grundlovsdag, hvor HB Køge tog imod Brøndby IF. Med 1248 tilskuere på lægterne i Køge, var der dømt tilskuerrekord i Kvindeligaen og scenen var sat til et brag af en guldkamp.

Fra første fløjt kom begge mandskaber hurtigt ud over stepperne og skabte stor intensitet. Allerede efter fire minutters spil steg spændingen, da Brøndbys Maja Kildemoes begik et klart frispark på HB Køges Kyra Carusa. Rutinerede Maria Uhre brændte straffesparket, der både manglede fart og placering.

Kampen bølgede frem og tilbage i den indledende fase, men efter 19 minutters spil udnyttede HB Køges Kyra Carusa en repost fra hjørnespark, sendte uden problemer bolden i nettet og bragte dermed hjemmeholdet foran med 1-0.

Kort tid efter øgede Cecilie Buchberg hjemmeholdets føring til 2-0 efter et fænomenalt godt spark fra kanten af feltet. Den stilling kunne holdende gå til pause på efter gennemgående stærkt spil fra hjemmeholdet.

Ved starten af anden halvleg have gæsterne fra Brøndby et bjerg at bestige, hvis gulddrømmen skulle holdes i live. Brøndby lagde et højt pres fra start, der resulterede i en chance til Agnete Nielsen efter 5 minutters spil.

Efter 10 minutters spil begik Malin Sunde en stor fejl i Brøndbyforsvaret, der straks blev udnyttet af Kyra Carusa. Efter et par træk, sendte hun bolden bagud til Cecilie Buchberg, der kunne score sikkert til 3-0. Herefter dominerede hjemmeholdet størstedelen af spillet, hvor Brøndby manglede skarphed og energi i mange situationer.

I overtidens sidste sekunder begik HB Køges Isabella Obaze straffe, og Nanna Christiansen pyntede på resultatet med scoring til 3-1. Det var dog en ringe trøst.

Lige efter blev kampen fløjtet af, og dermed stod det klart, at HB Køge er årets mestre i Gjensidige Kvindeliga 2020/2021.

Storsejr til FCN i årets sidste kamp

Lørdagens anden kamp stod mellem Fortuna Hjørring og FC Nordsjælland på Nord Energi Arena. Her blev det til en sejr på hele 0-5 til udeholdet FC Nordsjælland. Både Camilla Kur Larsen og Anna Karlsson blev dobbeltmålscorere, mens Karen Linnebjerg Knudsen stod for kampens sidste mål.

Dagens tredje kamp løb også af stablen i Nordjylland, hvor FC Thy-ThistedQ tog imod KoldingQ. Efter en målløs første halvleg, kom FC Thy-ThistedQ foran med 1-0 få minutter inde i anden halvleg på et mål fra anfører Matilde Kjeldgaard. Det blev kampens eneste mål, og FC Thy-ThistedQ vinder dermed med 1-0.