Drømmelegater hjælper fodboldpiger tilbage til fællesskabet

0
2214
Skive IK’s U11 piger har fået penge, så de kan tage på en weekendtur i et lejet sommerhus i løbet af august.

En lang periode med corona-restriktioner og nedlukning af breddeidrætten har været en udfordring for sammenholdet og holdånden ude i klubberne. Derfor har mange klubber søgt Gjensidige Kvindeliga Drømmelegat om tilskud til sociale aktiviteter, der kan genskabe fællesskabet og styrke tilhørsforholdet for fodboldpigerne

Af Susan Blindbæk Vestergård, Kvindeliga-ansvarlig hos Gjensidige

SPONSORERET ARTIKEL | Pigefodbolden i Danmark har de seneste år været i rivende udvikling, og mange klubber rundt om i landet har oplevet stor tilgang af piger, som ønsker at prøve kræfter med sporten.

For mange piger er det dog ikke kun det sportslige, men i lige så høj grad fællesskabet udenfor banen som er motivationen for at gå til fodbold. Mange klubber har derfor arbejdet hårdt for at skabe nogle rammer, der tilgodeser pigernes behov og dermed fastholder pigerne i længere tid.

Et arbejde, som blev sat på en alvorlig prøve tilbage i marts 2020, hvor corona-pandemien gjorde sit indtog og statsministeren første gang lukkede landet helt ned.

For hvad gør man når man lige pludselig ikke kan mødes til træning og kampe, men kun kan se veninderne i et virtuelt univers?? Eller når man kun kan samles i meget små grupper og med fysisk afstand?

Mange har søgt om tilskud til sociale aktiviteter

Kreativiteten har været stor hos trænere, holdledere og forældre, som har kæmpet for at holde motivationen oppe hos pigerne. Alligevel har man i flere klubber oplevet, at der har været et frafald, som er direkte afledt af de længerevarende corona-nedlukninger.

En i forvejen sårbar alder kombineret med lange perioder med social isolation har fået nogle piger til at tvivle på sig selv. Er jeg god nok til at spille med nu hvor jeg ikke har fået trænet så meget? Eller vil jeg stadig blive accepteret af veninderne på holdet?

Behovet for tiltag, som kan ryste pigerne sammen og genskabe fællesskabsfølelsen har derfor aldrig været større, hvilke også stod klart, da der tilbage i maj var ansøgningsfrist til Gjensidige Kvindeliga Drømmelegat.

Over halvdelen af de knapt 70 ansøgninger handlede om midler til gennemførelse af sociale aktiviteter for pigerne. Busture til landskamp, aktivitetsdage, træningslejre og sommerhusture er blot eksempler på noget af det det, som der blev søgt tilskud til.

I juryen var der derfor også bred enighed om at Drømmelegaterne i denne omgang skulle gøre en vigtig og aktuel forskel i forhold til at genskabe glæden ved at møde til træning og fastholde pigerne i sporten.

Meget mere end bare fodbold

Et af de hold som har nydt godt af et Drømmelegat er KoldingQ’s U14 piger. Holdet blev sammensat i sommeren 2020 midt i en coronatid, så pigerne havde kun lært hinanden at kende på banen til træning og kampe.

Derfor var det tiltrængt da pigerne sluttede forårssæsonen af med en weekend-udflugt til Rødding Centret. Her stod der alt andet end fodbold på programmet, og der var god tid til at lære hinanden meget bedre at kende uden for grønsværen.

U14 pigerne fra KoldingQ blev rystet godt sammen på deres aktivitetstur til Rødding Centret

God tid til hygge og til at dyrke fællesskabet bliver der også når Skive IK’s U11 piger til august tager på en weekendtur i et lejet sommerhus. Eller når fodboldpigerne fra LKB Gistrup og U14 pigerne fra Dalum IF i efteråret sætter sig i busser med kurs mod Viborg Stadion, hvor de skal opleve deres idoler på kvindelandholdet på tæt hold. Aktiviteter som er muliggjort med Gjensidige Kvindeliga Drømmelegat.

U14 pigerne fra Dalum IF glæder sig til at opleve deres idoler på kvindelandsholdet.

Andre klubber, som også har fået legater til sociale aktiviteter, er Køge BK U15, ViborgQ U13, Fjordager Fodbold IF og Billunds fodboldpiger.

Vi ved, at pigerne elsker fodbold, men det handler også om meget andet end det, og forhåbentlig kan de nu finde tilbage til det fællesskab og sammenhold, som knytter dem til sporten.

Gjensidige gør pigers fodbolddrømme til virkelighed

Som hovedsponsor for Gjensidige Kvindeliga vil vi ikke alene støtte ligaens mission om at inspirere piger til at drømme. Vi vil også bidrage til at drømmene kan blive til virkelighed. Derfor har vi stiftet Gjensidige Kvindeliga Drømmelegat, som kan søges af alle fodboldpiger og -kvinder i alderen 8 til 21 år.

Man kan søge som individuel spiller, som hold eller som klub, og man kan søge om lige præcis det, der kan bidrage til at gøre ens fodbolddrøm til virkelighed. Vi uddeler Drømmelegater 3 – 4 gange årligt og næste ansøgningsfrist er fredag den 1. oktober 2021.

Læs mere om Gjensidige Kvindeliga Drømmelegat her og følg med på Facebook her, hvor du også kan se de andre ansøgninger og legatmodtagere.