Tre sejre på stribe: U19-landsholdet klar til EM-kvalens runde 2

0
1953
Jubel efter sejren over Ungarn. Foto: DBU

U19-landsholdet slog tirsdag Finland i tredje og sidste kamp af EM-kvalens runde 1. ”Det var tre gode præstationer,” siger en meget tilfreds landstræner Jacob Friis

For første gang i seks kampe under den nye cheftræner Jacob Friis, kom U19-landsholdet tirsdag bagud i en landskamp. Det skete i den sidste af tre kampe i EM-kvalens runde 1, som den seneste uge er blevet spillet i København. Det var Finland, som kom foran 1-0 i dagens kamp på Hvidovre Stadion. Derfor stod Jacob Friis og landsholdet i den helt nye situation i pausen, at de skulle vende et truende nederlag til en sejr.

”Vi tog det lidt som en udfordring, for jeg ikke set pigerne være bagud før. Og den opgave løste de rigtig godt. De var stålsatte i pausen på at vores plan A nok skulle lykkes, selv om vi havde haft en lidt hakkende start på kampen. Vi havde også plan B, men pigerne gik på banen i 2. halvleg og eksekverede fra start, så den blev der ikke brug for,” fortæller Jacob Friis.

Dobbelt målscorer

Bare tre minutter inde i 2. halvleg fik Karen Linnebjerg Knudsen udlignet, og et kvarter senere gjorde hun det til 2-1. Dermed var puljesejren hjemme. En sejr, der betyder, at Danmark nu får den bedst mulige seedning til runde 2, og dermed har et godt udgangspunkt for at få  den puljesejr i næste runde, som er adgangsbillet til sommerens EM-slutrunde, hvor otte lande skal dyste om EM-trofæet.

”Vi havde en bedre målscorer end finnerne, så da vi fik udlignet, havde vi ikke travlt. Vi fik stort set lukket ned for dem i 2. halvleg og kunne lukrere på omstillinger, og som kampen skred frem, havde vi også et fysisk overskud i forhold til finnerne. De blev mere og mere desperate og direkte i deres spil, for de skulle slå os, hvis de skulle vinde puljen,” fortæller Jacob Friis.

U19-landstræner Jacob Friis, her fotograferet i sin tid som cheftræner for AaB’s Superliga-hold. Foto: AaB

Meget tilfreds

Han roser holdets måde at reagere på, da de kom bagud mod Finland. I det hele taget er det en meget tilfreds landstræner, der gør status efter de tre EM-kval-kampe, der blev vundet på følgende måde:

Danmark-Tyrkiet 6-0

Danmark-Ungarn 3-0

Finland-Danmark 1-2

”På forskellig vis var der tale om tre gode præstationer. Vi var klart bedre end Tyrkiet og Ungarn. Det var stort set spil til et mål i de to første kampe, hvor modstanderne stod meget lavt. Det gav os en fin mulighed for at træne i at holde trykket hele kampen igennem. Det er ikke altid nemt, når modstanderne står i en 6-3-1-formation. Så det var rigtig god læring, og det blev et par gode offensive præstationer i de to kampe,” fortæller Jacob Friis.

Start-11eren til lørdagens kamp mod Ungarn, som blev vundet 3-0. Foto: DBU

”Mange kan klappe sig selv på skulderen”

Den tidligere AaB-superligatræner tiltrådte som U19-landstræner i sommer og har nu set holdet i hhv. en træningsturnering i september i Portugal og i ugens EM-kval i København. Hans konklusion er, at det er en rigtig god gruppe, der har det rigtig godt sammen, ligesom der en god stab omkring holdet.

”Det gør bare at tingene glider godt. Der er rigtig mange, der kan tage hjem efter den seneste uge og klappe sig selv på skulderen over, at det kører så godt,” siger Jacob Friis.

Der trækkes lod til EM-kvalens runde 2 sidst på året. Forinden samles holdet i november, hvor det pt. er planen at der skal spilles to testkampe mod Schweiz, som er blandt de bedre modstandere i Europa.

”Nu skal vi fortsætte det gode arbejde, forfine det og gøre det endnu bedre. Vi skal være endnu skarpere på alt hvad der hedder angreb, forsvar, pres-spil og balancen på holdet. Ikke mindst relationerne skal trænes, så spillerne kan blive mere trygge ved hinanden. Så det er fedt, at vi har de her gode præstationer at arbejde ud fra. Der ligger et stort og spændende arbejde forude,” lyder det fra U19-landstræneren.

FAKTA: SÅDAN GIK DET

36′                       1 – 0                    Nikoline Dudek

45′                       2 – 0                    Sarah Katrine Thygesen

52′                       3 – 0                    Malou Marcetto (strafe)

54′                       4 – 0                    Malou Marcetto

90′                       5 – 0                    Asii Kleist Berthelsen

90′                       6 – 0                    Asii Kleist Berthelsen

4′                         1 – 0                    Karen Knudsen

8′                         2 – 0                    Karen Knudsen

74′                       3 – 0                    Nikoline Dudek

48′                       1-1                       Karen Linnebjerg Knudsen

73′                       1-2                       Karen Linnebjerg Knudsen