Ny træner for kvinderne i Solrød FC: ’Det er det rigtige valg’

0
1656

Jens Berglid afløser Rasmus Skovby på posten som træner for Solrød FC’s 2. divisionshold.

Af Solrød FC

Solrød FC har nu en ny cheftræner for klubbens bedste kvindehold på plads. Der er tale om den 46-årige Jens Berglid, som de seneste ti år har været træner for forskellige kvinde- og pigehold i BSF.

– Jens er en rigtig dygtig træner, og han besidder lige præcis de fodboldfaglige og menneskelige kvaliteter, som vi ønsker, siger Henrik Petersen, som er formand for kvindeafdelingen i Solrød FC.

– Og vi er sikre på, at det er det rigtige valg i forhold til truppen, staben og klubben. Så vi er meget glade for, at det er lykkedes at lave en aftale med ham, fastslår Henrik Petersen.

Jens Berglid afløser Rasmus Skovby på cheftrænerposten. Efter mere end tre år i spidsen for kvinderne meddelte Rasmus Skovby i november, at han ønskede at stoppe til nytår. Højdepunktet i hans tid som træner kom, da Solrød FC i 2020 rykkede op i 1. division og samme år vandt DM i futsal (indendørsfodbold).

Det blev dog blot til en enkelt sæson i landets næstbedste række. Aktuelt ligger Solrød FC-kvinderne i 2. division, hvor de i foråret er med i det slutspil, hvor de fire bedste bliver i rækken, mens de to nederste rykker ned. Solrød FC begynder på andenpladsen med fire point, de har taget med fra efteråret.

Aftale på to år
Solrød FC har lavet en to-årig aftale med Jens Berglid, som ser meget frem til at overtage holdet.

– Det er tydeligt, at der er et stærkt sammenhold på holdet og i klubben, og jeg glæder mig til at arbejde med spillerne, siger Jens Berglid.

I modsætning til i sidste sæson er 1. division nu landsdækkende, og desuden er der færre hold med. Men selv om nåleøjet er blevet mindre, end da Solrød FC senest rykkede op i rækken, håber Jens Berglid, at det i løbet af de kommende år lykkes igen.

– Det er klubbens målsætning, og det kræver hårdt arbejde. Så vi skal bygge videre på de gode ting, som holdet har vist de senere år, og jeg har stor tiltro til, at jeg sammen med holdet kan løfte opgaven, lyder det fra den nye træner, som har første træningsdag sammen med holdet mandag den 10. januar.

Jens Berglid er svensker, men har boet i Danmark siden 1997. Til dagligt arbejder han som koordinator i Coor Service Management. Udover fodbold har han en stor kærlighed til rockmusik og spiller selv trommer i et heavyband.