Kathrine Kühl kåret til Årets Kvindelige Talent 2021

0
1204
Rikke Læntver Sevecke (th.) til en landsholdssamling med Kathrine Møller Kühl. Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk

Mere end halvdelen af de danske, kvindelige fodboldspillere skrev Kathrine Kühl, da de skulle stemme på landets største fodboldtalent.

Der var ingen tvivl, da landets kvindelige fodboldspillere skulle stemme om Årets Talent 2021, den årlige kåring, som Spillerforeningen laver i samarbejde med DBU. Over halvdelen stemte på den samme spiller – 18-årige Kathrine kühl, der til dagligt spiller i FC Nordsjælland.

“Jeg havde slet ikke set den komme. Overhovedet. Så det er stort at komme tilbage her fra ferien og så vinde sådan en pris. Det kan man ikke være andet end taknemmelig for. Det er en god start på året,” siger Kathrine Kühl til Spillerforeningens hjemmeside.

Kathrine Kühl fik landsholdsdebut i foråret 2021 i en alder af bare 17 år. Hun har samtidig markeret sig som en af de allerstørste profiler i Gjensidige Kvindeliga. Da Søren Randa-Boldt stoppede som U19-landstræner i sommer, sagde han i et interview med FODBOLD FOR PIGER, at Pernille Harder er det største talent han har trænet, men at Kathrine Kühl nærmer sig:

”FC Nordsjællands Kathrine Møller Kühl er den, der kommer tættest på. Hun er god med fødderne, hun har drive, hun er mentalt stærk. Hun har dét der, som nogen har – at det bare ser så let ud,” sagde Søren Randa-Boldt.

Selv siger Kathrine Kühl, at det er “virkelig stort” at blive kåret til årets talent:

“Det er jeg virkelig taknemmelig for. Fordi jeg synes, at konkurrencen er helt vild hård – især her i ligaen. Der er virkelig mange store, unge talenter – også på vores eget hold. Så jeg er bare vildt taknemmelig og stolt over det,” siger hun.

Hidtil bedste fodboldår

Kühl nåede ni landskampe i 2021, og hun tøver da heller ikke med at kalde året for sit bedste fodboldår indtil videre:

“Både på grund af min landsholdsdebut, som har fyldt rigtig meget og været en stor motivation for mig, men også den måde, som vi har rykket os her i FC Nordsjælland og min rolle på det her hold. Det har været virkelig udviklende. Så helt sikkert et stort udviklingssår for min side af,” siger Kathrine Kühl til spillerforeningens hjemmeside.

“Min rolle udvikler sig meget hele tiden. Jeg har fået mere og mere ansvar på banen, end jeg måske har haft tidligere. Også fordi jeg er ved at blive en lidt mere erfaren spiller, som også skal tage sig af de nye, som kommer op på vores hold. Så lidt mere ansvar på mine skuldre, som jeg også gerne selv vil tage mere af. Det arbejder jeg meget med,” fortsætter hun.

Kathrine Kühl er en del af det landshold, der mandag den 14. februar rejser til Portugal og deltager i Algarve Cup.