BSF styrker pigetalent udviklingsmiljøet med ansættelse af mental træner.

0
675

BSF har ansat Mikkel Ravn Jøns som ny mental træner for vores pigeelite U13-U18.

Den mentale dimension af BSF udviklingsmiljø får øget opmærksomhed med Mikkel som ny mentaltræner i afdelingen. Mikkel kommer således til at være ansvarlig for at sikre, at træningsmiljøet understøtter spillernes mentale udvikling og sundhed både på og uden for banen. Organiseringen af Mikkels arbejde sigter derfor også på at skabe en sammenhæng for den enkelte spiller, holdet, træningsmiljøet og livet uden for fodbold. Mikkel kommer derfor til at arbejde indgående med trænerne og vores Head of Coaching omkring holddynamikker og målsætninger, coaching og arbejdet med den enkelte spiller. Derudover vil Mikkel også køre individuelle forløb med enkelte spillere på baggrund af observationer og ønsker, ligesom Mikkel også vil arbejde med forældregrupperne omkring sammenhængen mellem ungdoms- og fodboldliv. De individuelle forløb vil hovedsageligt være på U16 DM og U18 DM, da fokus på de yngre årgange som udgangspunkt handler om mentalsundhed, sociale dynamikker og strukturering af dagligdagen.

Omdrejningspunktet for Mikkels arbejde er BSF mentale curriculum og principper for mentaltræning. Udover Mikkels arbejde i det daglige vil der blive afholdt forskellige workshop for forældre og spillere, ligesom Mikkel løbende afholder trænermøder omkring det mentale arbejde.

Mikkel arbejder til dagligt som psykolog i Furesø kommune, og blev uddannet i 2019 fra SDU i Odense

Mikkel udtaler følgende:

“Jeg spiller selv fodbold, og har altid gjort det, og jeg har også tidligere været træner på serieniveau.

Da jeg var yngre, drømte jeg mere om at blive træner end spiller, måske fordi talentet tydeligvis ikke var stort nok, men jeg elskede stadig spillet.  Så jeg glæder mig meget til at arbejde med fodboldkyndige trænere og lære om fodbold på en ny måde.”

I BSF ser vi frem til samarbejdet med Mikkel, og er overbevist om, at Mikkels arbejde bliver en kæmpe gevinst for både BSF og vores spillere. Mentaltræning er relativt nyt fokusområde i pigefodbolden i Danmark, og har ligesom den fysiske træning den side gevinst, at det ikke kun (gennem sit fokus på mentalsundhed) forebygger vanskeligheder og øger niveauet på sit eget område, men også øger kvaliteten og effekten af det samlede træningstilbud, med øget fokus, tydelighed og overskud i forhold til de øvrige træningsområder. Vi er derfor overbeviste om, at vi med ansættelsen af Mikkel bygger videre på det udviklingsmiljø, vi allerede har, og glæder os til samarbejdet.