HB Køge genvinder DM efter stort Fortuna-nederlag

0
850
Sådan markerer HB Køge sit genvundne mesterskab på sin hjemmeside. Illustration: HB Køge

Fortuna Hjørring tabte lørdag stort til FC Nordsjælland. Nederlaget betyder, at Fortuna ikke kan hente HB Køge før de to sidste runder af Gjensidige Kvindeliga

For andet år i træk kan HB Køge kalde sig dansk mester i fodbold. DM-titlen kom i hus lørdag, da Fortuna Hjørring tabte 4-0 på udebane til FC Nordsjælland.

Nederlaget betyder, at Fortuna Hjørring nu er ni point efter HB Køge, som fredag aften slog Kolding IF med 3-0. Dermed kan Fortuna Hjørring ikke nå at indhente HB Køge inden de sidste to runder af Gjensidige Kvindeliga.

Fortuna Hjørring var ellers favoritter til dagens kamp i Farum. Men FC Nordsjælland kom foran allerede efter fire minutter på et mål af Karen Linnebjerg Knudsen og i anden halvleg sørgede Mariah Allison Lee, Emilia Kiær Asgeirsdottir og Adina-Sabina Giurgiu for at skyde de sidste rester af Fortunas gulddrømme i sænk.

Fortuna Hjørring er dog stadig sikre på at få sølv og dermed en plads i næste sæsons Champions League. Nordjyderne kan desuden glæde sig over, at de sidste fredag vandt pokalturneringen.

Med sit nyvundne mesterskab fortsætter HB Køge en helt utrolig rejse. Det er bare fire år siden HB Køges kvinder spillede i serie 1. Nu har de vundet to mesterskaber og skal for andet år i træk spille Champions League.

Kilde: DBU.dk