Historisk: Første pigespiller får ungdomskontrakt i AaB

0
2359
AaB beskriver Laura Kjær som en kulturbærere og en "fantastisk offensivt tænkende stopper". Nu har hun fået en ungdomskontrakt med klubben. Foto: AaB

AaB Pige Elite har skrevet kontrakt med U18 DM-spilleren Laura Kjær. Det er den første pigeungdomskontrakt i i klubbens historie.

Der blevet skrevet historie i AaB i denne uge. Laura Kjær, der spiller på AaBs U18 DM-hold, blev den første ungdomsspiller på pigesiden i AaBs historie, der har fået en kontrakt.

Laura Kjær kom til AaB som 13-årig i 2017 fra samarbejdsklubben Støvring IF. Hun beskrives som en kulturbærer med et højt bundniveau til både træning og kampe. Hun er flere gange blevet kåret til Årets Spiller i AaB. Derfor er det ikke overraskende, at netop hun får den første ungdomskontrakt:

”Det glæder os meget, at Kjær har takket ja til den første kontrakt som er skrevet med en pigeungdomsspiller i klubbens historie. Vi kunne ikke ønske os en bedre repræsentant for pige/kvindefodbolden i AaB. Hun er en absolut kulturbærer,” udtaler head of coaching Casper Madsen på klubbens facebookside.

Foto: AaB

“Fantastisk offensivt tænkende”

Laura Kjær spiller primært stopper. Hendes styrker er aggressivitet, spilforståelse og en stærk mentalitet.

”Vi får altid en solid indsats fra Lauras side. Hun er en fantastisk offensivt tænkende stopper, som godt tør udfordre på de rette tidspunkter,” skriver AaB.

I følge sportschef Kristoffer Kvistgaard er kontrakten udtryk for den positive udvikling, som pige- kvindefodbolden gennemgår i AaB.

”Det viser, at AaB Pige- og kvindefodbold er på vej i den rigtige retning for at optimere og udvikling klubbens ungdomsspillere. Laura er en spiller, som vi har store forventninger til, og som vi håber i nærmeste frem tid kan gå i vores senior set up,” siger han.