Trods Qatar-ballade: Nadia Nadim udtaget til EM 2022

0
1408
Nadia Nadim er en af de danske landsholdsspillere, der har været ramt af en korsbåndsskade. Arkivfoto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk

Landstræner Lars Søndergaard har udtaget 23 spillere til EM-slutrunden i England. Nadia Nadim er blandt de udtagne, trods sin rolle som VM-ambassadør for diktaturstaten Qatar. Nye er også Laura Frederikke Worsøe og Sofie Bredgaard

Så har landstræner Lars Søndergaard sat navne på den trup, som skal slås for de danske farver ved sommerens EM i England.

På forhånd var der spænding om Nadia Nadim, som har været ude i en længere periode på grund af en korsbåndsskade og som har skabt voldsom debat om sin person, fordi hun er blevet VM-ambassadør for diktaturstaten Qatar. Lars Søndergaard har nu truffet en afgørelse: Nadia Nadim kommer med til EM – udtaget af sportslige grunde. Landstræneren siger dog samtidig, at han har en forventning om, at Nadia Nadim kommer med en ”afklaring” overfor offentligheden om sin Qatar-rolle.

”Hun har været meget upopulær på grund af nogle valg, hun har foretaget med at være ambassadør (for VM i Qatar red.). Men Nadia er blevet valgt på det sportslige. Vi har modtaget fitnessrapporter fra hendes klub og tjekket videoer af træninger,” sagde Lars Søndergaard på pressemødet, da truppen blev præsenteret.

Han frygter ikke, at det vil skabe uro i truppen, at Nadim er udtaget:

“Der vil helt sikkert blive spurgt, om det ikke skaber uro at udtage Nadim. Ikke hos os. Ikke internt. Vi har en fantastisk gruppe spillere, og der er et fantastisk sammenhold. Det har Nadia Nadim været en del af de seneste år,” sagde Lars Søndergaard.

Worsøe og Bredgaard i truppen

Landstræneren havde også andre nyheder med. Keeper Laura Frederikke Worsøe og midtbanespiller Sofie Bredgaard er begge nye i truppen, som spiller sin første EM-kamp den 8. juli.

Ellers består truppen af velkendte navne, blandt andet Pernille Harder, Katrine Veje og Signe Bruun.

”Vi har et rigtig stærkt landshold, og vi glæder os meget til at spille for Danmark. Det bliver den største EM-slutrunde nogensinde, og vi kan ikke vente til at vise os frem på den største scene og forhåbentlig skabe en rød-hvid fodboldfest både i Danmark og i England,” siger Lars Søndergaard.

Danmarks EM-premiere er den 8. juli kl. 21.00 mod Tyskland. Finland er modstanderen den 12. juli, mens gruppespillet afsluttes mod Spanien den 16. juli.

Kvindelandsholdet varmer op til EM med en historisk kamp i Parken mod Brasilien den 24. juni. Det er første gang nogensinde, at Kvindelandsholdet spiller i Parken. Du køber billetter til kampen på billet.dbu.dk.

Fem dage senere gælder den sidste testkamp før EM, når Norge gæster Viborg Stadion den 29. juni. Den kamp kan du også sikre dig en plads til på billet.dbu.dk

De 23 spillere er:

MÅLMAND
Katrine Svane, AGF
Laura Frederikke Nielsen, Odense Q
Lene Christensen, Rosenborg BK

FORSVAR
Katrine Veje, FC Rosengård
Luna Gevitz, BK Häcken
Rikke Læntver Sevecke, Everton FC
Sara Holmgaard, 1. FFC Turbine Potsdam
Sara Thrige, AC Milan
Simone Boye Sørensen, Arsenal FC
Stine Ballisager Pedersen, Vålerenga IF

MIDTBANE
Janni Thomsen, Vålerenga IF
Karen Holmgaard, 1. FFC Turbine Potsdam
Kathrine Møller Kühl, FC Nordsjælland
Sanne Troelsgaard, Reading FC
Sofie Bredgaard, FC Rosengård
Sofie Svava, Real Madrid CF
Sofie Junge Pedersen, Juventus FC

ANGREB
Mille Gejl, BK Häcken
Nadia Nadim, Racing Louisville FC
Pernille Harder, Chelsea FC
Rikke Marie Madsen, Madrid CFF
Signe Bruun, Manchester United
Stine Larsen, BK Häcken