Danmark i gruppe med England til VM 2023

0
984
Stine Ballisager (tv.) er blandt de nominerede. Hun har haft en fantastisk sæson på landsholdet. Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk

Kvindelandsholdet er til VM 2023 i gruppe med de engelske europamestre. De øvrige modstandere bliver Kina og enten Chile, Haiti eller Senegal

Der venter modstand fra allerøverste hylde, når Danmark skal spille gruppespil ved VM-slutrunden i Australien og New Zealand i 2023.

Lørdag blev der trukket lod i Auckland, New Zealand, til gruppespillet, og Danmark kom i gruppe D med England, Kina samt enten Chile, Haiti eller Senegal. Hvem af de tre sidste, det bliver, afgøres i slutningen af februar 2023.

Landstræner Lars Søndergaard ser fine chancer for at, at Danmark kan spille med om en plads i 1/8-delsfinalerne:

“Generelt er det en god lodtrækning. Niveauet og kvaliteten i kvindefodbolden har aldrig været højere, og til et VM er modstanden fra øverste hylde. Vi undgår at havne i en dynamit-pulje som til EM sidste år, og det er vi glade for, da det giver os fornuftige muligheder for avancement. Vi glæder os helt vildt til vores første VM-deltagelse i 16 år,” siger Lars Søndergaard til dbu.dk.

Vi undgår at havne i en dynamit-pulje som til EM sidste år”

Lars Søndergaard, landstræner

Danmark spiller sin første kamp mod Kina den 22. juli i Perth.

Danmark kvalificerer sig til kvartfinalen, hvis de slutter som et af de to bedste hold i gruppen. Når Danmarks gruppekampe med præcise kamptidspunkter ligger fast, vil dette blive offentliggjort på dbu.dk og Kvindelandsholdets sociale medier.

VM-slutrunden afvikles fra den 20. juli til 20. august 2023.