Nagin var DBU-direktør for en dag: ”Det er fedt at blive hørt”

0
687
Nagin Ravand i direktørstolen hos DBU. Foto: PlanBørnefonden

I anledning af FN’s Internationale Pigedag var 23-årige Nagin Ravand forleden direktør for en dag i DBU. Hun fik blandt andet en snak med kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen om ligestilling i fodboldverdenen

”Det var fantastisk og spændende”.

23-årige Nagin Ravand fortæller om den dag i starten af oktober, hvor hun skiftede hjembyen Aarhus ud med en tur til København og Dansk Boldspil Unions (DBU) hovedsæde i Brøndby.

I anledning af FN’s Internationale Pigedag havde PlanBørnefonden udvalgt Nagin til at være ”DBU-direktør for en dag”, og dermed fik hun lejlighed til at møde kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen og DBUs sædvanlige direktør Jacob Jensen, der fulgte Nagin hele dagen.

”Det er ikke bestemt ikke hver dag man får muligheden for at være direktør i et af landets største organisationer – uanset om man er mand eller kvinde. Det var særligt betydningsfuldt for mig, fordi jeg jo er en kæmpe fodboldfreak og fordi stort set alt hvad jeg foretager mig, har noget med fodbold at gøre. Det giver lidt håb, når man så endelig får muligheden for at blive hørt og tale direkte til dem der bestemmer,” fortæller Nagin Ravand i en mail til FODBOLD FOR PIGER.

Nagin er dansk-afghaner og har startet flere fodboldhold i Aarhus for minoritetsetniske piger og kvinder. Seneste har hun startet et kvindehold i klubben Vatanspor i Brabrand. Nagin står også bag en forening, der kæmper for at få flere minoritetsetniske piger på fodboldbanen, og hun er blevet hædret med Plan-Børnefondens Pigepris for sit arbejde.

Nagin Ravand drøfter ligestilling med DBUs “sædvanlige” direktør Jacob Jensen. Foto: PlanBørnefonden

Talte ligestilling med kulturminister

Nagin Ravand har dermed rigtig meget viden om ligestilling og mangel på samme indenfor fodboldverden, og det var selvfølgelig et emne, der fyldt meget i mødet med DBU og kulturministeren.

”Mødet med kulturministeren var en mulighed for at tale om de ligestillingsproblemer der er i særligt fodboldverdenen, så det var også det som vi talte rigtig meget om. Kulturministeren og jeg delte begge kærligheden for spillet, men det var også tydeligt at erfaringerne på banen var vidt forskellige. Derfor var det også rart at kunne sætte ord på hvad det vil sige at være minoritet, og 1 mål bagud det meste af tiden, samt hvordan man kan forebygge det,” fortæller Nagin Ravand – og fortsætter:

”Det var en konstruktiv snak, der byggede på min egen fortælling og så synes jeg ikke der var tvivl om at kulturministeren er interesseret i at præge ligestillingsdagsordenen i sportsverdenen. Det er fedt at blive hørt”.

Nagin mødtes blandt andet med kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen. De to fik en snak om fodbold og ligestilling. Foto. PlanBørnefonden

Barriere skal fjernes

Hun håber, at dagen som DBU-direktør kan sætte yderligere skub i arbejde med ligestilling hos DBU:

”Jeg håber, jeg har gjort indtryk på de mange ledere jeg blev introduceret for, og at dagen var en stærk reminder om at vi er nogen der kæmper for ligestilling hver evig eneste dag. Dagen har givet anledning til at sætte nogle samarbejder i værk, og så håber jeg at de bliver realiseret. Manglen på ligestilling kan jo ikke rigtig chokere nogen længere, for vi ved godt allesammen at der langt fra er ligestilling, uanset hvilket felt vi befinder os i. Jeg tror, DBU har fået øjnene op for nogle af de barrierer man måske ikke før har opdaget eksisterer, når det kommer til minoritetsetniske piger og kvinder i fodbold. Efter take-overen er jeg sikker på at de vil være med til at tackle disse barriere,” skriver Nagin Ravand.

Brug for flere kvindelige ledere

DBUs direktør Jacob Jensen konstaterer efter mødet med Nagin, at fodboldverden har brug for flere kvindelige ledere:

”Hvis du ønsker at opnå det bedste i den organisation, du er i, er du nødt til at sammensætte et mangfoldigt hold. Hvis alle kigger den samme vej på den samme måde, får du ingen forandringer eller nyskabelser. Så bliver tingene, som de plejer. Derfor er det ekstremt vigtigt med flere kvinder i ledelse og det var takeover-dagen med Nagin et glimrende eksempel på,” siger Jakob Jensen.

Nagin Ravand og DBUs direktør Jacob Jensen. Foto: PlanBørnefonden