Talentsatsning ramt af spillermangel – men FC Helsingør tror stadig på pigefodbolden

0
861
Arkivfoto

FC Helsingør har måttet trække flere pigehold fra sin talentoverbygning FC Helsingør Talent, som skulle samle de bedste spillere fra kommunens breddeklubber. Nu skal der arbejdes målrettet med at få flere pigespillere i Øresundsbyen

En satsning på pigehold i Helsingør er løbet ind i et problem: Der mangler piger, der vil spille fodbold lokalt.

FC Helsingør har måttet droppe flere årgange på pigesiden til FC Helsingør Talent, som er en overbygning for talentfulde spillere fra breddeklubber i Helsingør Kommune. Årsagen er, at der ikke er pigespillere nok. Det fortæller FC Helsingør til Frederiksborg Amts Avis.

“Først var det U13-holdet og U14-holdet, som vi måtte trække, og senest har vi måttet trække vores U18-hold, fordi der simpelthen ikke er nok spillere,” fortæller talentchef i FC Helsingør Kenneth Rasmussen til amtsavisen.

Dermed er der kun ét pigehold i U16-årgangen tilbage for FC Helsingør Talent.

Vil skabe bedre pigemiljøer

Det får dog ikke FC Helsingør til at droppe sin talentsatsning på pigesiden. Klubben har med støttemidler fra DGI fået udarbejdet en ekstern rapport, der kortlægger potentialer og udfordringer for pigefodbolden i Helsingør, og klubben har nu nedsat en arbejdsgruppe sammen med kommunen og DBU Sjælland. Formålet er at komme med konkrete anbefalinger til, hvordan pigefodbolden kan styrkes i Helsingør.

“I FC Helsingør går vi ind for ligestilling på alle parametre, og derfor har vi valgt at engagere os i det her arbejde til gavn for hele byen og breddeklubberne. Vi skal have skabt nogle bedre miljøer, så vi får flere piger til at få lyst til at spille fodbold,” siger Kenneth Rasmussen til Frederiksborg Amts Avis.

Der er ca. 500 piger, der spiller fodbold i Helsingør Kommune. Ambitionen er, at det antal skal fordobles. På sigt drømmer FC Helsingør om at få et kvindehold i landets bedste række.

”Det, vil nogle måske tænke, er for store ambitioner, men vi giver ikke op på pigefodbolden. Jeg ser det som en retning, som vi er kommet tilbage på sporet af,” siger talentchef Kenneth Rasmussen til amtsavisen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis her