FIFA gentager forbud: Ingen regnbuefarvede armbind til kvindernes VM

0
632
Danmarks anfører Pernille Harder med det regnbuefarvede anførerbind, som FIFA forbyder ved det kommende VM. Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk

FIFA forbyder det regnbuefarvede armbind til det kommende VM i Australien og New Zealand. I stedet kan holdene vælge mellem otte forskellige armbind

Det regnbuefarvede anførerbind, der er en støtte til LGBT+ personer, bliver ikke tilladt ved det kommende VM for kvinder i Australien og New Zealand.

Det internationale fodboldforbund FIFA vil i følge den britiske avis The Guardian fortsætte sit regelsæt fra mændenes VM i Qatar, hvor spillerne fik forbud mod at spille med et regnbuearmbånd med teksten “One love”. Det skete dengang af hensyn til den arrangerende diktaturstat Qatar, der forbyder homoseksualitet.

“Fodbold forener verden og vores globale begivenheder – som for eksempel Fifa’s VM for kvinder – har en unik evne til at forene folk og yde glæde, begejstring og passion,” lød det i sidste uge i en udtalelse fra Fifa’s præsident Gianni Infantino til The Guardian, i følge Ritzau.

Udtalelsen fra den magtfulde Fifa-boss skal nok oversættes til, at Fifa ikke vil genere medlemslande, der ikke bryder sig om LGBT+ rettigheder. I stedet får spillerne mulighed for at vælge mellem otte forskellige armbind, i følge The Guardian.

DBU har ikke kommenteret forbuddet, men under VM i Qatar besluttede Danmark sig for ikke at benytte regnbuearmbåndet, fordi de frygtede sanktioner i form af advarsler og udvisninger.

“Hvad fuck er det her…”

Nyheden om at Fifa gentager forbuddet til kvinde-VM, hvor mange af spillerne aktivt støtter LGBT+ bevægelsen og spiller med regnbuearmbånd til deres klubkampe, fik fredag fodbolddebattøren Amalie Bremer til at rase på Twitter. Bremer, der er vært på Kvindefodboldcasten, skrev sådan her:

“Hvad fuck er det her for noget komplet inkompetent djævelskab? Håber seriøst Kristie Mewis og Sam Kerr voldsnaver hinanden i midtercirklen foran Infantino og en eller anden emir, så skal de edderdylme se regnbuer.. Hold kæft noget taber-pis, tænk at vi finder os i det!”.