Sjællandsk klub har stor succes: FC Lejre har fået 49 nye pigespillere i 2023

0
771
Ungdomsformand Kresten Nybo Gørtz er træner for U12-pigerne og U15-pigerne. Hans egen datter Asta er spiller U15 og hjælpetræner på U12-holdet. Foto: Screenshot fra DBU Sjællands YouTube-kanal

Dedikerede trænere og socialt sammenhold er succesopskriften i FC Lejre, som siden årsskiftet har fået 163 nye medlemmer, heriblandt 49 piger

Det vælter ind med nye spillere i FC Lejre, og det ikke mindst pigerne, der melder sig ind. I 2023 er der kommet 163 nye medlemmer til klubben, og af disse er 49 piger.

Det fortæller ungdomsformand Kresten Nybo Gørtz til DBU Sjællands YouTube-kanal.

”Den primære årsag og der, hvor det hele starter, det er jo, at der skal være et tilbud til pigerne. Et tilbud, der ligner det, vi har til drengene”, siger Kresten Nybo Gørtz.

17 nye U15-spillere

Han er selv træner for både U12-pigerne og U15-pigerne, og sidstnævnte har fået tilgang af hele 17 nye spillere.

”Det er veninder fra samme skole, som gik i forskellige klasser, og som gerne ville have en fælles aktivitet at mødes til. Og så fandt de fodbold”, fortæller ungdomsformanden og tilføjer, at der for de flestes vedkommende er tale om piger, der er begyndt at spille fodbold i 13-14-års-alderen.

”Det er veninder fra samme skole, som gik i forskellige klasser, og som gerne ville have en fælles aktivitet at mødes til”

”Rigtig mange af de nye piger har ikke tidligere spillet fodbold i andre klubber, men er helt nye fodboldspillere, som skal lære de grundlæggende ting fra start af – og som finder en glæde i spillet og det sammenhold, der er omkring et fodboldhold,” siger han.

Men én ting er at rekruttere spillerne – de skal også gerne fastholdes.

”Og især det med fastholdelsen, når vi når op i U13-15, det kan være meget vanskeligt, især på pigesiden, hvor der er alle mulige andre tilbud og andre ting, der bliver interessant lige pludseligt. Så der er det vigtigt, at vi ikke har så meget fokus på resultaterne på banen, men mere på, hvad vi kan skabe af rammer rundt om holdet og hvad kan vi lave, som måske ikke har noget med fodbold at gøre – men som giver noget sammenhold og lyst til at mødes, både til træning og til kamp”, siger Kresten Nybo Gørtz.

“Det vigtigt, at vi ikke har så meget fokus på resultaterne på banen, men mere på, hvad vi kan skabe af rammer rundt om holdet”

U15-piger er hjælpetrænere

Klubben har fokus på at skabe relationer på tværs af årgangene. Flere af de ældre piger fungerer som hjælpetrænere på yngre pigehold.

“Vi prøver at give dem noget ansvar og sørger for, at de rent faktisk er en aktiv del af træningen”, siger Kresten Nybo Gørtz, hvis egen datter Asta er en af de unge hjælpetrænere.

Hun spiller selv på U15-holdet og er en del af trænerteamet for U12-holdet. Hun er træner sammen med Sarah og fortæller om træningen:

”Vi plejer at snakke sammen, os trænere, inden vi går i gang. Og så kommer spillerne ud på nogle forskellige øvelser, hvor jeg og den anden hjælpetræner har en øvelse sammen. Og så skifter de lidt mellem øvelserne,” fortæller Sarah til DBU Sjælland.

Du kan læse hele historien på DBU Sjællands hjemmeside her

Du kan se et YouTube-indslag fra FC Lejre her