HGI U15-piger efter nederlag til Brøndby: Vi har vundet sølv

0
1151

”Pigerne skal betragte det som om de har vundet sølv…”.

Lars Bo Larsen, den ene af to træner for HGIs bedste U15-piger, var ærgerlig men alligevel stolt, da han fredag aften gjorde status efter 2-1-nederlaget på udebane til Brøndby.

Kampen var et direkte opgør om førstepladsen i Elite Øst-rækken, og uafgjort ville have været nok til at gøre HGI til Elite Øst-mestre. Derfor var der naturligvis skuffelse hos HGI-pigerne, da nederlaget var en realitet. Men som træner Lars Bo Larsen pointerede overfor både pigerne og Hillerød Posten efter kampen, så kan de være stolte af de sølvmedaljer, som de fik overrakt efter kampen.

”Det er aldrig sjovt at tabe, men det her var en kamp på noget af det højeste niveau i U15-rækkerne jeg har set. Brøndby er et fysisk meget stærkt hold med nogle rigtig gode spillere. De gik hårdt til os, men vi var godt med, og pigerne kan være stolte af deres indsats. Derfor har jeg sagt til dem, at de skal betragte det som om de har vundet sølvmedaljer,” siger Lars Bo Larsen, som deler trænertjansen med William Pedersen.

De to trænere overtog U15-pigerne for to år siden. Dengang lå holdet sidst i Elite Øst. Nu spiller de med om guldet, og fredagens intense fight på opvisningsbanen i Brøndby markerer derfor en foreløbig kulmination på to års markant udvikling.

”Vi spiller med på allerhøjeste niveau. Vi har haft meget fokus på at være boldbesiddende, og set over året har vi skabt mange chancer i kampene. I dag havde vi ikke så mange chancer, men vi mødte altså også et meget stærkt Brøndby-hold,” siger Lars Bo Larsen.

Hillerød og Brøndby havde hver deres perioder i kampen. Brøndby gik til pausen med en 1-0-føring, men Hillerød fik lagt et godt pres i 2. halvleg, som kulminerede med Emilie Ingstrøm scoring til 1-1 efter 8 minutter. En udligning, der holdt i cirka fem minutter, hvorefter Brøndbys Emma Sørensen gjorde det til 2-1.

”Det var en rigtig god finalekamp, med meget fight på midten. Vi havde kniven for struben og skulle vinde. Derfor var gameplanen at der skulle fuld fart frem over banen fra starten, og det gjorde pigerne godt,” sagde Brøndbys træner Christina Jensen efter kampen

Med nederlaget slutter HGI med 21 point og en målscore på 27-10 i Elite Øst. Brøndby slutter med 22 point og en målscore på 39-9.