17-årige Annah fra Brøndby: Fedt at spille 3F

0
890
”Det er fedt at spille mod nogle spillere, der er bedre eller lige så gode som en selv,” siger Annah Senyondwa om at spille 3F-liga. Foto: Steen Trolle

Stortalentet fra Hillerød har fået spilletid og scoret to mål for Brøndbys 3F Liga-hold i efteråret. Nu håber hun at få chancen i Brøndbys Champions League-kamp mod de italienske mestre ASD Torres

Af Steen Trolle

Hun er bare 17 år men har allerede spillet adskillige kampe for Brøndby 3F Liga-hold. Annah Senyondwa fra Hillerød har fået en forrygende start på sit ophold i Brøndby, som hun skiftede til fra HGI Damefodbold i februar . Hun er U18-spiller, men kvaliteterne hos den tekniske dygtige angriber har været så åbenlyse, at cheftræner Peer Lisdorf har hentet hende op i 3F Ligatruppen, hvor hun i efteråret har fået en hel del spilletid og scoret foreløbig to mål.

”Jeg synes det er gået fantastisk i efteråret, både individuelt og for holdet,” siger Annah Senyondwa, da FODBOLD FOR PIGER møder hende til fredagstræningen i Brøndby.

En træning, der er kun tæller syv spillere, fordi en stor del af truppen er med landsholdet i Vejle, hvor de skal spille EM-kvalifikationskamp mod Østrig om lørdagen.
Anna giver i løbet af træningen adskillige prøver på sine dribleevner, og i kampene har hun heller ikke været bange for at forsøge nogle af de svære ting mod langt ældre og mere erfarne modstandere:

”Jeg får lov at prøve mine ting, både til træning og i kampene. Der en god stemning på holdet, der er ikke så meget råberi og skældud og der er ikke så stort et hieraki,” siger Anna.

Hun konstaterer, at der er stor forskel i niveauet mellem U18-rækken og 3F Ligaen:

”Det går meget hurtigere. Men det er fedt at spille mod nogle, der er bedre eller lige så gode som en selv,” siger den 17-årige elev fra Team Danmarkklassen på Falkonergårdens Gymnasium, der nu ser frem til endnu en stor oplevelse med 3F-holdet – 1/8-finalen i Champions League mod de italienske mestre ASD Torres.

”Jeg håber på at få spilletid, og vi satser på at gå videre. Vi ved ikke så meget om Torres endnu, men har hørt, at de er stærkt kollektiv, der er teknisk dygtige,” siger Annah Senyondwa.

Brøndby spiller hjemme mod ASD Torres den 2. november kl. 18.30. Ugen efter er der returkamp på Sardinien.

Annah Senyondwa under fredagens træning i Brøndby. Foto: Steen TrolleAnnah Senyondwa under fredagens træning i Brøndby. I baggrunden Camilla Andersen. Foto: Steen Trolle