”Det er fedt at spille i landsholdsdragt”

0
1252
Maria Hovmark, Rødovre, Amalie Toft, BSV, Emilie Kjøller, HGI, og Anso Hensch, HIK.

Maria, Amalie, Emilie og Anso var i weekenden til DBU-samling for U14-piger i Espergærde. De glæder sig til næste samling, for pigerne har det rigtig godt sammen både på og udenfor banen, fortæller de til FODBOLD FOR PIGER

Af Steen Trolle

De kommer fra fire forskellige klubber, og de har kun trænet sammen få gange. Men efter weekendens DBU-samling i Espergærde for U14-piger, er Anso, Amalie, Emilie og Maria enige: Det har været en fed weekend, hvor det er gået supergodt både på og udenfor banen.

”Det er gået meget bedre end forventet med at spille sammen, og udenfor banen har vi haft det rigtig godt sammen,” fortæller Emilie Kjøller fra HGI Hillerød.

De fire piger er en del af de 18 udvalgte fra Sjælland Øst, som ved weekendens samling spillede mod DBU-samlingerne fra Sjælland Vest og Fyn samt det svenske klubhold Eskilsminne. Øst-holdet vandt alle sine kampe, blandt andet en flot 4-0-sejr over svenskerne, og pigerne er begejstret over, at det er lykkedes så godt med at finde sammen i spillet på banen:

”Og nu kender vi hinanden endnu bedre næste gang, så det bliver nemmere at spille sammen,” siger Emilie.

”Alle er søde og snakker sammen”
Amalie Toft fra Boldklubben Søllerød-Vedbæk (BSV) er begejstret over, hvor godt pigerne har haft det med hinanden:

”Alle er søde og snakker med hinanden. Det er svært at tie stille. Det virker som om, at alle gerne vil lære hinanden at kende,” siger hun.

Det mærker Maria Hovmark også. Målmageren fra Rødovre, som blev topscorer for Øst-holdet, er en af de få årgang 99’ere på holdet. Men hun er faldet godt til:

”Det har været rigtig fedt. Vi kunne slet ikke sove i går aftes, fordi vi bare snakkede løs,” siger Maria.

”Ja, ingen er generte, alle snakker med alle. Jeg synes vi har udviklet os meget både fodboldmæssigt og socialt på denne tur,” supplerer AnnaSofie “Anso” Hensch, der er målmand i HIK.

Tænker ikke over konkurrencen
Men I vel også lidt konkurrenter om pladserne på holdet?

Emilie Kjøller: ”Det synes jeg ikke rigtig at man tænker over. Når vi er sammen, spiser sammen osv., så opfatter vi ikke hinanden som konkurrenter”.

U14-pigerne mødes igen til december, hvor der trænes på DBUs baner i Brøndby. Her er hele bruttotruppen på 25 spillere med. Øst-samlingen er en af i alt seks DBU-samlinger for U14-piger, hvorfra der på sigt skal udvælges en bruttotrup til U16-landsholdet.

Endnu er der altså ikke tale om en rigtig landsholdssamling. Men det minder lidt om det, eftersom pigerne ved weekendens samling i Espergærde fik udleveret en landsholddragt og et nummer, da de mødte lørdag morgen:

”Og det har været rigtig fedt at spille i landsholdsdragt,” lyder det søndag eftermiddag fra Anso Hensch fra HIK.

Læs også: Sjællands og Fyns bedste U14-piger testede hinanden.

Se fotos fra Espergærde på FODBOLD FOR PIGERs facebookside.

 

"Vi har det rigtig godt sammen," siger Øst-pigerne, som her jubler efter en scoring.