Line Røddik Hansen stortrives i den svenske liga

0
1144
Line Røddik Hansen.

…men ærgrer sig over, at Tyresö satte for mange point over styr i Damallsvenskans slutfase. ”Men kan vi holde vores niveau højt, så kan vi også være med i toppen,” siger den danske landsholdsback

Af Steen Trolle

Dygtige spillere, en ambitiøs målsætning og ønsket om at spille flot fodbold.
Det er den cocktail, som den danske landsholdsback Line Røddik Hansen er en del af i svenske Tyresö, hvor hun har spillet i to sæsoner. Cocktailen blev dog ikke rystet helt perfekt sammen i den netop overståede sæson. Her blev det kun til en fjerdeplads efter dyre pointtab i de sidste kampe. Men Line Røddik Hansen tror på, at Tyresö har potentialet til at nå helt til tops, fortæller den 23-årige tidligere Brøndby-, Skovlunde- og Skjold Birkerød-spiller i dette interview med FODBOLD FOR PIGER:

Hvordan er sæsonen gået for dig personligt?
Sidste år da jeg kom til Tyresö blev jeg flyttet fra midterforsvaret ud på venstrebacken, hvilket jeg nu spiller både på landsholdet og i klubben. Det er klart at sidste år gik der lidt tid med at jeg skulle vende mig helt til den nye position, men i år har jeg følt at jeg har kunnet udvikle mit spil på backpositionen endnu mere. Havde vi stået med et SM-guld eller evt. en Champions League plads da sæsonen sluttede, ville jeg også have været meget mere tilfreds med min sæson. Da vi desværre tabte nogle vigtige kampe til sidst på sæsonen, er det også det man husker allermest.
 
Var I tilfredse med fjerdepladsen?
Inden sommerpause havde vi haft en dårlig periode og tabt tre kampe i træk, hvilket gjorde at vi lå helt nede på en 7. plads. De fleste havde derfor fraskrevet os alle chancer for at være med i guldstriden. Da topholdene efter sommeren begyndte at tage point fra hinanden og vi vandt nærmest alle kampe, lå vi på første pladsen med to kampe tilbage af sæsonen. Desværre var vi ikke gode nok da det virkelig galt og tabte de to sidste kampe og endte så på fjerde pladsen. Så det er klart at når man har været helt oppe og snuse til guldet så tæt på sæsonafslutningen er man ikke er tilfreds med en fjerde plads. Samtidig mener jeg også vi har holdet til at være med helt oppe i toppen, så jeg er helt sikker på at vi kommer endnu stærkere igen næste år.
 
Har skiftet til Tyresö levet op til dine forventninger?
Tyresö har lavet en rigtig stor satsning og det er rigtig spændende at være en del af den og være med til at komme helt til tops med Tyresö i fremtiden. Samtidigt har jeg været rigtig glad for at spille i den svenske liga, da den er så tæt og der er rigtig mange gode hold og derved rigtig mange gode kampe. Man bliver udfordret hver kamp, hvilket er med til at udvikle en som fodboldspiller rigtig meget. Samtidig har det været positiv at opleve det store fokus og accept der er omkring kvindefodbolden herovre i Sverige. Vi havde et snit på ca. 1400 tilskuer i Tyresö, hvilket man f.eks. aldrig ser i Danmark. 
 
Hvad er Tyresös styrker og svagheder?
Vi har en masse utrolige dygtige spillere og vi vil gerne spille flot fodbold langs jorden. Desværre viste det sig i denne sæson at vores bundniveau var for lavt og vi tabte derfor mange dumme point. Jeg tror dog at hvis vi næste år formå at holde vores niveau højt, så er jeg helt sikker på at vi også kommer til at være med helt i toppen. 
 
Hvordan har tiden i Sverige udviklet dig som fodboldspiller?
At blive presset i hver eneste kamp og at træne med nogle så dygtige spillere som de har heroppe er klart med til at udvikle mig rigtig meget. Det at flytte til udlandet indeholder mange udfordringer også personligt som er med til at udvikle mig.
 
Hvordan er forskellen på 3F Ligaen og Damallsvenskan?
Jeg tror ikke at forskellen mellem topholdene i 3F-ligaen og Damallsvenskan er kæmpe stor, selvom jeg vil mene at de svenske hold er bedre. Men det er også klart når de udover deres egne svenske spillere kan lokke mange gode udenlandske spillere til er det et højt niveau. Jeg tror dog den helt store forskel ligger i at den svenske liga er holdene meget mere lige end den danske og at alle tabe point. 
 
Hvordan er hverdagen som professionel fodboldspiller i Sverige?
Vi træner formiddag og eftermiddag mandag, tirsdag, onsdag og fredag. Hvor formiddagstræningerne mandag og onsdag har individuelt fokus, tirsdag formiddagstræning er med vores fysiske træner og fredag eftermiddag er i opstarten alternativ træning mens resten af træningerne er almindelige fodboldtræninger. I weekenden spiller vi i sæsonen kampe og så har vi, hvis vi spiller lørdag, egen styrketræning søndag.   
 
Hvad er dine fodboldambitioner – på kort og længere sigt?
Lige nu er målet at vi med landsholdet skal kvalificere os til EM 2013 i Sverige. Med Tyresö er målet næste år at vi skal vinde SM-guldet så vi på længere sigt kan komme ud og spille Champions Leauge. Udover det er det vigtigste for mig at jeg kan fortsætte med at udvikle mig, så jeg hele tiden kan blive bedre og bedre og så må vi se hvad fremtiden ellers bringer.  
 
Danmark er kommet forrygende fra start i EM-kvalifikationen. Hvor langt tror du Danmark kan nå?
Jeg tror helt sikkert at vi kan komme til EM. Så længe vi holder et højt niveau og præstere i alle kampe, så er vi også med til EM i 2013. 
 
Hvad får du tiden til at gå med, når du holder fri?
Ved siden af fodbolden bruger jeg en masse tid på mit studie. Jeg studerer i Stockholm noget der svarer til den danske idrætsuddannelse.

FAKTA
Line Røddik Hansen
23 år, forsvarsspiller
Kåret til Årets Spiller ved Dansk Fodbold Award 2010
Tidligere klubber: Skjold Birkerød, Skovlunde IF og Brøndby IF. Skiftede til fra Brøndby til Tyresö i Damallsvenskan i januar 2010.