3F: Brøndby alene i front – KoldingQ vandt bundopgør

0
978
Lise Munk - 33 mål i 21 kampe for Brøndby. Arkivfoto: John Jessen Hansen

Sikker 4-1-sejr over BSF sender Brøndby tre point foran Fortuna Hjørring. I bunden rykkede KoldingQ fra SønderjydskE med 3-1-sejr

Af Steen Trolle

Brøndbys 3F-kvinder går på vinterferie med et forspring på tre point til Fortuna Hjørring. Brøndby fik lørdag en sikker 4-1-sejr ude over lokalrivalerne fra BSF i en udsat kamp, og dermed er de forsvarende mestre fra vestegnen oppe på 40 point, mens Fortuna Hjørring på andenpladsen har 37 point og Skovbakken 36 point.

4-1-sejren kom hjem efter en stærk 1. halvleg, hvor Lise Munk scorede til både 1-0 og 3-0 i 1. halvleg. Den 22-årige angriber, der i sommer skiftede fra Fortuna, har nu scoret 33 mål i 21 kampe, inklusiv Champions League og pokalturneringen. Hun er nu på andenpladsen på topscorelisten i 3F-ligaen.

De to andre Brøndby-scoringer stod Nana Christiansen og Annah Senyondwa for. Louise Seier Hansen reducerede til 3-1 for BSF midtvejs i 2. halvleg.

I Kolding tog hjemmeholdet alle tre point i den vigtige bundkamp mod SønderjydskE. Jette Madsen gjorde det til 1-0 i det 34. minut, men Carola Schneider gjorde det til 2-0 og 3-0. SønderjydskE reducerede på et straffespark, som blev dømt på grund af hands i feltet. Carrie Kveton eksekverede sikkert for gæsterne.

“Alt i alt en rigtig flot kamp og meget opløftende at se, at vi var i stand til at styre en fodboldkamp og samtidig få vist en masse flot fodbold. Nu gælder det om at få lavet en masse styrketræning og samtidig få de sidste skadede spillere klar, så vi kan gå foråret og de vigtige kampe i møde med en trup i topform i møde,” lyder det på KoldingQs hjemmeside om lørdagens kamp, som sender KoldingQ op på otendepladsensen med otte point, et point mere end Team Viborg.

SønderjydskE sidder til gengæld fast på sidstepladsen med bare to point og en målscore på 9-69.

3F LIGAEN, AKTUEL STILLING
1. Brøndby IF, 40 point
2. Fortuna Hjørring, 37 point
3. Skovbakken, 36 point
4. BSF, 22 point
5. OB, 21 point
6. Vejle, 16 point
7. Taastrup FC, 12 point
8. KoldingQ, 8 point
9. Team Viborg, 7 point
10. SønderjyskE, 2 point