DBU-træning for U14: En søndag med pasningsøvelser, fodboldkamp og lidt nerver

0
1307
Pigerne varmer op til søndagens træning. Foto: Steen Trolle

25 piger fra klubber i Nordsjælland og Hovedstadsområdet var søndag formiddag samlet til træning under DBU Østsjælland. I sidste ende gælder det kampen om en plads på U16-landsholdet

Af Steen Trolle

Der blev gået til den, da 25 piger fra årgang 98 søndag formiddag var samlet til træning på banerne ved DBUs hovedsæde i Brøndby. Pigerne udgør den ene af de seks U14 DBU-samlinger, som på sigt kæmper om at komme i betragtning til U16-landsholdet, og de brugte søndagen på forskellige træningsøvelser og på at spille en kamp mod hinanden.

“Vi kører forskellige temaer til hver træning, I søndags var der meget fokus på pasningsspillet, hvor det handlede meget om at få noget vinkel på pasningerne. Jeg prøver at få dem til at spille bolden til spillere i bevægelse. Det handler om at få dem til at agere som spillere i stedet for bare at reagere. Jeg synes faktisk de blev rigtig skrappe til det,” fortæller Thomas Lesley Rasmussen, der står for DBU-samlingen i Sjælland Øst.

De 25 piger kommer fra klubber i Nordsjælland og Hovedstadsområdet og er oprindeligt indstillet af deres trænere. De deltog i august i to samlinger i Espergærde, hvor antallet af spillere blev skåret ned fra ca. 100 til 25. De fleste piger er fra årgang 98, men der er også enkelte 99ere i blandt.

Målmandstræning.

“De piger, der er udtaget nu, er med i truppen. Der kan godt komme flere til, men de nuværende er med indtil foråret, så derfor siger jeg til dem, at de kan slappe af og koncentrere sig om træningen,” siger Thomas Lesley Rasmussen.

Han skabte dog selv lidt spænding hos pigerne, da han søndag morgen fortalte, at dagens samling ville blive overværet af både U16-landsholdtræner Danny Jung og U19-landsholdstræner Søren Randa-Boldt.

Efter søndagens træning blev 18 piger udvalgt til en weekendsamling i Espergærde den 19-20. november. Her skal DBU Østholdet spille kampe mod hhv. DBU Vestsjælland, DBU Fyn og et  svensk hold.

“Det har været et stort ønske for os trænere at pigerne kommer til at spille nogle kampe. Det gør en forskel, at de prøver at spille sammen og skal modtage direktiver i landsholdstrøjen. Det gjorde vi også med den forrige samling, og jeg kunne mærke på pigerne, at de synes det var lidt stort sådan at møde op og få udleveret et landsholdssæt,” siger Thomas Lesley Rasmussen.

Efter søndagens træning med DBU Østsjælland, blev banerne overtaget af piger og trænere fra en tilsvarende samling under DBU Vestsjælland.

Se mange flere billeder fra DBU-samlingen på FODBOLD FOR PIGERs facebookside.

Thomas Lesley Rasmussen fra DBU Sjælland kigger med under en træningøvelse.