Topscorer Sanne Troelsgaard: Vi kan spille med om guldet

0
1131
Sanne Troelsgaard. Foto: Skovbakken

Sanne Troelsgaard trives i Skovbakken, hvor en direkte og offensiv spillestil passer godt til ligatopscoren, der synes hun har udviklet sig både spillemæssigt og fysisk

Af Steen Trolle

Sanne Troelsgaard skulle ikke bruge mange dage på at finde sig til rette blandt nye holdkammerater i Skovbakken. Siden hun i sommer skiftede fra Brøndby har hun banket mål i kassen på noget nær samlebånd, og efter 11 spillerunder er hun nu den suveræne topscorer i 3F Ligaen med hele 24 mål. FODBOLD FOR PIGER har spurgt den 23-årige landsholdsangriber om livet i Skovbakken, om fodboldambitionerne og om hendes forventninger til landsholdets EM-chancer:

Hvordan har din første halvsæson været i Skovbakken?
Min første halvsæson i Skovbakken har levet op til de forventninger jeg havde inden jeg kom til klubben. Jeg synes vi har et ungt hold, med mange gode talenter og vi har formået at spille lige op med de to tophold. Resultatmæssig ligger vi lige nu nummer tre. Jeg havde måske håbet på, at vi kunne have erobret andenpladsen i vinterpausen, men det kan vi ændre efter pausen. 

Skovbakken var forud for sæsonen nævnt som en titel-udfordrer til Brøndby. Hvordan ser du på mulighederne lige nu – kan I vinde guld?
Jeg synes godt, at jeg kan sige Ja til at spille med om guldet. Det er vores klare målsætning for hele sæsonen og jeg synes vi har spillerne og holdet til at spille med i toppen af ligaen. 
 
Du er topscorer i 3F Ligaen. Hvorfor går det så godt med at score mål?
Jeg har arbejdet meget med individuel træning, også kaldet KTU træning, hvor jeg har fokuseret meget på sikkerhed i mine afslutninger. Jeg føler mig godt tilpas på holdet, jeg har fundet min plads som top-angriber og har nogle dygtige medspillere, der er gode til at spille mig op til målgivende chancer. 
 
Hvad er jeres styrker i Skovbakken?
Vores styrker i Skovbakken er vores direkte og offensive spillestil. Vi har formået at score mange mål i denne halvsæson, hvilket jeg ser som vores styrke.
 
. .og svagheder?
En af vores svagheder er at vi har lukket mange “dumme” mål ind, selv mod de hold der ikke burde score mod os.

Der er meget stor niveauforskel i 3 Ligaen. Hvordan sætter I jer op til kampene mod rækkens dårligst placerede hold?
Ja der er desværre stor forskel – også for stor – blandt top- og bundholdene. Vi sætter os op, som var det til en topkamp vi skulle ud at spille. Alle kampe er vigtiige. Vi kan ikke gå ud og tro at vi har vundet på forhånd, men vi skal bevise at forskellen er der og vinde selv de nemme kampe. 
 
Træner I anderledes i Skovbakken end du gjorde i Brøndby – og hvordan?
Træningen er i samme stil som der var i Brøndby, men jeg har fået mere individuel træning end jeg havde i Brøndby. Det er jeg meget glad for, for det fremmer min udvikling som fodboldspiller. Vi træner 4 gange holdtræning om ugen, 2-3 gange KTU individuel træning samt 2-3 gange styrketræning. Vi har fået ansat vores egen fysisk træner, Line Hovgaard Hansen, en tidligere elite-håndboldspiller, som er utrolig dygtig. Hun har formået at strukturere vores fysik, ved hjælp af styrketræning og ved at lave fysiske programmer til os. Det har gjort en stor positiv forskel. 
 

Sanne Troelsgaard stod for en enkelt af Skovbakkens scoringer. Foto: Steen Trolle
Topscorer Sanne Troelsgaard. Arkivfoto: Steen Trolle

 Hvilke fodbold-ambitioner har du på kort og lang sigt?
Mine fodboldambitioner på kort sigt, er at vinde guld med Skovbakken, så vi derved kan spille Champions League fra næste sæson. På længere sigt er mine fodbold ambitioner, at kvalificere mig med det danske kvindelandshold til EM slutrunden i Sverige sommer 2013. Jeg har også en ambition om at komme til udlandet at spille fodbold, hvor jeg kan leve som professionel fodboldspiller. 
 
Landsholdet er kommet forrygende fra start i EM-kvalifikationen med maksimumespoint efter tre runder. Hvordan ser du på mulighederne – kan I blive Europamestre?Jeg ser gode muligheder for at vi kvalificere os til slutrunden i Sverige, men jeg synes det er for tidligt at sige om vi kan blive Europamester. Men hvis vi kvalificerer os til EM, vil vi gøre alt for at sikre Danmark en god placering.
 
Hvad laver du, når du ikke spiller fodbold?
Så læser jeg fag på VUC i Vejen. Fritiden bruger jeg på styrketræning og på at være sammen med min tvillingesøster (Lotte Troelsgaard, der er topscorer i OB, red.), familien samt venner.