Landsholdets anfører kåret til årets kvindelige fodboldspiller

0
876
Tidligere på året udkom bogen "Katrine - fodboldlandsholdets anfører" om dansk fodbolds mest erfarne fodboldspiller.

Det var kvindelandsholdets mest rutinerede spiller, som løb med prisen, da årets kvindelige fodboldspiller her til aften blev kåret ved det store Dansk Fodbold Award-show i Cirkusbygningen.

Landsholdets 34-årige anfører Katrine S. Pedersen, der har spillet næsten 180 landskampe, får prisen, fordi hun trods sin enorme rutine stadig formår at udvikle sig som fodboldspiller:

“Katrine Pedersens betydning for dansk fodbold er uomtvistelig. At spille topfodbold som 34-årig er fantastisk, og at have spillet næsten 180 landskampe er imponerende. Men at kunne blive ved med at lægge lag på sit spil, at forholde sig kritisk til eget spil og lærende til spillet, og som etableret spiller fortsat at kunne udvikle sig, er unikt,” skriver DBU i indstillingen.

Katrine S. Pedersen får prisen i konkurrence med Line Røddik Hansen, Theresa Nielsen og Mariann Gajhede Knudsen. Hun takkede familie, holdkammerater, trænere og kvindelandsholdets sponsor, 3F, da hun fik prisen overrakt af sangerinden Sanne Salomonsen – og så understregede hun, at man stadig kan være sulten efter at præstere, selv om man er fyldt 34 år:

“Os der sidder her i aften kender den følelse at nå et mål man har arbejdet hårdt efter. Uanset om man er ung eller gammel, har spillet få eller mange landskampe, så er den følelse ubeskrivelig,” lød det fra Katrine S. Pedersen.

Tidligere på året udkom bogen “Katrine – fodboldlandsholdets anfører” om Katrine S. Pedersen på forlaget Peoples Press.