Så skræmmende er Brøndbys franske Chl-modstander

0
1228

Det franske storhold Olympique Lyonnais består af de største profiler på det franske landshold. Holdet er forsvarende Champions League-mestre og er noget nær fast vinder af det franske mesterskab

Af Steen Trolle

På papiret er det en frygtindgydende modstander, der venter Brøndbys 3F-kvinder, når de til marts skal spille kvartfinale i kvindernes Champions League.

Olympique Lyonnais, som torsdag kom op af bowlen som Brøndbys modstander, topper UEFAs rangliste over Europas bedste kvinde-klubhold i øjeblikket, og det franske storhold fra Lyon kan prale af en imponerende samling trofæer fra de seneste år:

– Lyon har vundet det franske mesterskab de sidste fem år i træk. Holdet har i alt vundet mesterskabet 10 gange.

– Lyon har været i finalen i kvindernes Champions League de seneste to sæsoner. I 2010 tabte holdet til tyske Turbine Potsdam efter straffespark – i år tog holdet revance med en 2-0-sejr over netop Potsdam.

Olympique Lyonnais består af nogle af de største profiler på det franske landshold, som nåede frem til semifinalen ved sommerens VM-slutrunde i Tyskland. Det drejer sig om spillere som Elodie Thomis, Camille Abily, Sonia Bompastor, Louisa Necib og Eugénie Le Sommer. Sidstnævnte er med seks mål holdets topscorer i Champions League. Med i truppen er også den svenske angriber Lotta Schelin og den schweiziske midtbanespiller Lara Dickenmann.

Brøndby skal spille den første kamp i Lyon, hvor den normale hjemmebane med plads til 2500 tilskuere i dagens anledning muligvis bliver udskiftet med det nærliggende Stade de Gerland, som er hjemmebane for Olympique Lyonnais’ herrer. Her er der plads til 41.000 tilskuere.

Olympique Lyonnias spillede sig i kvartfinalen med en samlet 12-0 sejr over Sparta Praha.

Kilde: UEFA og Wikipedia