U15: Elite Bornholm klar til 1. Division Øst

0
1179

Jubel efter scoringen til 1-0. Foto: Steen Trolle

Vinderne af 2. Division Øst slog Himmelev-Veddelev 3-0 i lørdagens kvalifikationskamp i Roskilde. Himmelev rykker ned i 2. Division Øst

Af Steen Trolle

De måtte afsted tidlig lørdag morgen og rejse adskillige timer fra Bornholm over Sverige til Sjælland og hjem igen. Men turen til Roskilde viste sig at være alle pengene værd, da Elite Bornholm lørdag spillede kvalifikationskamp på udebane mod Himmelev-Veddelev om en plads i 1. Division Øst. Elite Bornholm vandt nemlig kampen 3-0 og overtager dermed Himmelevs plads i den bedste sjællandske række. Dermed står den på kampe mod Brøndby, Hillerød og BSF, når 1. Division Øst går i gang til april.

“Nu får pigerne lige en uges fri, og så begynder vi at træne tre gange om ugen hele vinteren, så vi er klar til foråret. Her bliver målet at undgå at blive nummer sidst i 1. Division,” siger træner Jørn Lundberg.

Lørdagens kvalifikationskamp bar tydeligt præg, at der stod meget på spil. 1. halvleg var en nervøs affære med få chancer og en del fejlafleveringer, men i 2. halvleg kom der mere styr på tingene. Bornholmerne fik lagt et pres på Himmelev, og midtvejs i halvlegen kom holdet foran 1-0 på et mål af Ida Olesen. 10 minutter senere blev det 2-0 på et mål af Kathrine Kofoed Philippsen og endelig gjorde Nichelle Vang det til 3-0 kort før tid.

“Det her betyder rigtig meget for pigerne. Der har været en hel del nerver på, men vi havde aftalt på forhånd, at hvis ikke spillet fungerede, så skulle de bare kæmpe r…. ud af bukserne, og jeg synes der virkelig der blev arbejdet med hjertet. Jeg synes fysikken blev afgørende, men der var også perioder med godt spil,” siger Jørn Lundberg.

Kampen blev fulgt af et stort antalt forældre og søskende, der havde taget turen med fra Bornholm, og der blev løbende rapporteret via mobiltelefoner hjem til familier på Bornholm om udviklingen i kampen. At det var en kamp med stor betydning for bornholmene blev understreget af, at TV2 Bornholm havde en fotograf med på turen, der lavede et indslag til aftenens nyheder på TV2 Bornholm.

Læs mere om kampen her: “Det er fedt at skulle spille 1. Division”

Se flere billeder fra kampen på FODBOLD FOR PIGERs facebookside.

Dobbelt-Jubel: Forældre løber Elite Bornholms piger i møde efter sejren. Foto: Steen Trolle