U15: Himmelev klar til knald-eller-fald kamp

0
876
Himmelev-Veddelevs U15 1-hold er klar til kvalifikationskamp.

Himmelevs bedste U15-piger spiller lørdag kvalifikationskamp mod Elite Bornholm om en plads i 1. division Øst. Holdet sluttede sidst i rækken, men træner Philip Westphal mener, at Himmelev har vist at de kan være med i den bedste sjællandske række

Af Steen Trolle

Der er spænding på hos pigerne på Himmelev-Veddelevs bedste U15-hold i disse timer. Lørdag kl. 12.30 spiller de kvalifikationskamp mod Elite Bornholm, og resultatet afgør, om Himmelev skal fortsætte i 1. Division Øst eller bytte plads med Elite Bornholm, der har vundet 2. Division Øst.

“Pigerne er meget spændte og glæder sig. Vi har jo mødt Elite Bornholm nogle gange, og vi spiller nogle meget tætte kampe,” siger træner Philip Westphal.

Elite Bornholm vandt begge opgør mod Himmelev i foråret, men det skræmmer ikke Himmelev-træneren:

“Vi kan forhåbentlig vise, at vi har løftet niveauet efter efterår i 1. Division Øst. Vi har tabt på Bornholm, men det koster altid lidt kræfter, når man skal rejse derover, så vi har en fordel af, at kampen skal spilles hos os,” siger Philip Westphal.

Himmelev sluttede sæsonen med bare ét point, som faldt efter den sidste kamp i søndags mod BSV. Men trods sidstepladsen synes træner Philip Westphal, at holdet har vist sin berettigelse i den bedste sjællandske række:

“Vi vidste godt, at det ville blive svært i 1. Division Øst. Men de seneste kampe har vist, at vi kan være med. Vi kan ikke matche Brøndby, Hillerød og BSF. De er i en klasse for sig, men de to øvrige hold kan vi godt spille op med. Vi var for eksempel meget tæt på at slå GS Elite i pokalen, men tabte med 2-3,” fortæller træneren.

Han roser sit hold for at være godt sammenspillet og for at have fundet en god rollefordeling på holdet, hvor pigerne fra årgang 97 tager ansvar for årgang 98.

“Hvis vi fortsætter i 1. Division Øst, bliver fokus at udvikle spillet yderligere, så vi forhåbentlig kan vinde nogle fodboldkampe. Desuden har vi en opgave med at gøre to-tre af 97ere klar til at gå ind på U18-holdet, som netop har vundet 2. division,” siger Himmelevs træner.

FAKTA: HIMMELEVS KAMPE I EFTERÅRET I 1. DIVISION ØST
15/8: Brøndby-Himmelev 5-0 
20/8: Himmelev-BSF  0-10 
25/8: GS Elite-Himmelev  2-1 
3/9: Himmelev-Hillerød GI 0-2 
9/9: BSV-Himmelev 2-1 
14/9: Hillerød GI-Himmelev (Himmelev taberdømt)
17/9: Himmelev-Brøndby 0-10 
8/10: Himmelev-GS Elite 5-7 
11/10: BSF-Himmelev 3-1 
30/10: Himmelev-BSV 1-1