Fem år med pigefodbold i Avarta

0
2416
To piger i grønt fra den efterhånden velvoksne pigeafdeling i Avarta. Foto: Avarta
To piger i grønt fra den efterhånden velvoksne pigeafdeling i Avarta. Foto: Avarta

På fem år er det lykkedes at skabe en velfungerende pigeafdeling i Boldklubben Avarta i Rødovre. I 2006 startede klubben op med sit første pigehold, og efter fem år huser den traditionsrige herreklub  nu syv pigehold, som dækker U9, U11, U13, U15 og U18.

”Fra ét hold er vi nu godt etableret med en velfungerende pigeafdeling. Med mange stærke pigeklubber i nærområdet er det lykkedes os at få fodfæste med syv hold i 2011, og det tegner til at medlemstilgangen fortsætter ind i 2012,” fortæller træner Michael Bank Weltz.

Han forklarer succesen med et målrettet arbejde, som har banet vejen for at pigeafdelingen nu har sin egen stemme i klubbens lederudvalg på linje med de store drenge- og herreafdelinger.

Avartas pigeafdeling deltager i dag i DBUs ”Pigeraketten” og arrangerer en årlig fodboldskole for pigerne sammen med DBU. Indsatsen for pigerne er også begyndt at kaste sportslige resultater af sig:

U15-pigerne vandt således forårets sjællandsmesterskab for 7-mands U15-piger og klubbens bedste U13-hold har i efteråret vundet sin 7-mandsrække under SBU.