Stort resultat kan give gennembrud for dansk kvindefodbold

0
1017
Brøndby jubler efter en scoring i Champions League. Foto: John Jessen Hansen
Brøndby jubler efter en scoring i Champions League. Foto: John Jessen Hansen

Hvis Brøndby går hele vejen og vinder kvindernes Champions League, så kan det være med til at skærpe interessen for dansk kvindefodbold.

Det mener den tidligere landstræner for kvindelandsholdet, Peter Bonde, der i dag er assistent for herrelandsholdet.

Bladet ”Idrætsliv”, der udgives af Danmarks Idræts-Forbund, sætter i sit nyeste nummer fokus på den manglende tilskueropbaknin g til kvindefodbold i Danmark. Det er her, at Peter Bonde giver sit bud på, hvad der kan sætte skub i udviklingen:

”Et dansk topresultat i Champions League vil være et vigtigt skridt. Isoleret set er det nok ikke tilstrækkeligt, men det vil vende hoveder og skabe noget af den medieopmærksomhed, der er så vigtig,” siger Peter Bonde til Idrætsliv.

Landsholdet skal levere til en slutrunde

Ifølge Peter Bonde er det største problem i dag, at niveauet i 3F Ligaen er for lavt til, at interessen kommer af sig selv. Samtidig mangler der et gennembrudsresultat for kvindelandsholdet:

”Vi kan glæde os over, at der i form af Skovbakken er kommet en udfordrer til Fortuna og Brøndbys dominans., men vi må erkende, at vi i Danmark halter noget efter. I rigtig mange lande buldrer kvindefodbolden frem i øjeblikket, og VM i Tyskland har kun sat yderligere turbo på den udvikling. Vi kan selvfølgelig håbe på, at nogle af de mange ungdomsspillere herhjemme vælger at satse på eliteniveau, men vi skal være med ved de store slutrunder, hvis interessen for elitekvindefodbolden for alvor skal animeres,” siger Peter Bonde til Idrætsliv.

VM i Tyskland gav internationalt gennembrud

Idrætsliv peger på, at kvindefodbolden fik noget der ligner et internationalt gennembrud under sommerens VM-slutrunde i Tyskland. Her blev der solgt mere end 800.000 billetter, og flere af kampene trak tårnhøje seertal i Tyskland, USA og Japan. Sågar USA’s præsident erklærede sig som flittig seer til kampene, og han sendte følgende twitter-besked før finalen mellem USA og Japan:

”Undskyld, jeg ikke kan være tilstede og se jer spille, men jeg hepper på jer herfra. Kom så USA,” lød det bl.a. fra Obama.