Brøndby vil sætte ny rekord til Lyon-kamp

0
891
Brøndby har kvalificeret sig til kvartfinalen efter en samlet sejr over italienske Torres. Foto: John Jessen Hansen
1700 så med, da Brøndby slog Torres på hjemmebane i ottendedelsfinalen . Foto: John Jessen Hansen

Brøndby inviterer pigeklubber fra hele Sjælland til kvartfinalen i kvindernes Champions League mod Olympique Lyonnais onsdag den 21. marts. Håbet er at skabe den største tilskueropbakning nogensinde til en kvindekamp i Danmark

Af Steen Trolle

”Brøøøøøøøndbyyyyyyy”.

Sådan skal det lyde fra tusindvis af fodboldpiger, når Danmarksmestrene fra Brøndby den 21.marts spiller returkamp mod franske Olympique Lyonnais i kvartfinalen i kvindernes Champions League.

I hvert fald hvis det står til Brøndby, som har udsendt en invitation til pigefodboldklubber over hele Sjælland. Håbet er, at klubberne vil takke ja til tilbuddet om gratis billetter i så stor stil, at der kan sættes ny tilskuerrekord til en kvindekamp på dansk grund.

Brøndby har selv den hidtidige rekord med 3500 tilskuere til en kamp mod Umeå. Men med udsigt til en kamp mod Europas absolut stærkeste kvindehold i øjeblikket, er det ikke usandsynligt, at kampen den 21. marts kan trække mindst lige så mange.

I hvert fald håber Brøndby, at der kommer så mange, at holdet kan få det ekstra rygstød, som der kræves, hvis klubben skal slå de regerende Champions League-mestre og 10-dobbelte franske mestre fra Lyon.

”Der er ingen tvivl om, at det er en top-modstander som vi møder. Derfor har vi brug for al den support fra lægterne, som vi kan få,” siger Thorbjørn Keller fra Brøndby IF.

Kampen på Brøndby Stadion spilles en uge efter det svære udebane-opgør i Lyon. Brøndby kan derfor have udspillet sin rolle i Champions League, når kampen fløjtes i gang den 21. marts. Men uanset hvad, så venter der en helt unik fodboldoplevelse, understreger Brøndby i invitationen til de sjællandske klubber:

”For alle fans af kvindefodbold er det en enestående mulighed for at opleve topfodbold på dansk grund,” lyder det.

Klubber, som ikke har modtaget invitationen og som gerne vil have fribilletter, kan skrive til Thorbjørn Keller på thke@brondbyif.net

Brøndby gør opmærksom på, at spilletidspunktet kan blive ændret på grund af TV.