Hillerød vil spille U18 DM allerede til sommer

0
1436
Formand Peter Hvarness, talentchefWilliam Pedersen og sportsansvarlig Michael Engstrøm. Foto: John Jessen Hansen
Formand Peter Hvarness, talentchef William Pedersen og sportsansvarlig Michael Engstrøm.

HGI Damefodbold er genrejst efter sin økonomiske nedtur i 2010. Nu arbejdes der stenhårdt på at få licens til landets bedste U18-række allerede fra næste sæson, og fra 2014 skal kvinderne spille i 1. division.  ”Vores mål er at blive det primære alternativ på Sjælland til Brøndby og BSF,” siger formanden Peter Hvarness

Tekst: Steen Trolle / Foto: John Jessen Hansen

Ambitionerne er tårnhøje hos HGI Damefodbold i Hillerød, som arbejder stenhårdt på at få licens til at spille U18 DM allerede til sommer.

For bare to år siden var HGI Damefodbold døden nær efter en fejlslagen koncert-satsning. Så besluttede en gruppe forældre og trænere at genrejse klubben, og takket være et målrettet arbejde, er der nu så meget styr på både organisation og økonomi, at Hillerød kan blive det næste hold, som får plads i landets bedste U18-række.

Lige nu spiller HGIs U18-hold i 3. division, men klubben satser fra sommer på at leve op til alle de krav, som DBU stiller til U18 DM-holdene. Der er ansat en fysisk træner og talentchef, der er veluddannede trænere i alle årgange, en sundhedssektor er på plads i form af en samarbejdsaftale med Hillerød Fysioterapi og Træningscenter, og der er lavet tre-årige sponsoraftaler med flere store lokale virksomheder.

HGIs U15-piger i kamp mod Brøndby.

Historisk stærke årgange

Samtidig er HGI Damefodbold i den bedste sportslige forfatning nogensinde, mener Michael Engstrøm, der er sportsansvarlig i bestyrelsen:

”Vi har pt. nogle af de bedste årgange i klubbens historie. I 2011 havde vi 15 spillere med i forskellige DBU-sammenhænge og lige nu har vi fem U15-spillere med til DBUs U15-samling og tre til DBUs U14-samling,” siger Michael Engstrøm, som vurderer at HGI er den klub på Sjælland, der har flest egenproducerede spillere med i DBU-regi.

Set ude fra skulle man dog tro, at der var et stort sportsligt spring fra U18 3. division til U18 DM. Men Michael Engstrøm er sikker på, at klubben vil kunne klare springet allerede fra sommer:

”Vi har spillere i den nuværende U18-trup, der er gode, vi får spillere op fra vores stærke U15-hold, som vil løfte niveauet, og vi arbejder på at forstærke truppen udefra med en ny spiller til hver kæde. Vi håber på, at det arbejde, vi har i gang, vil få flere til at finde det attraktivt at spille her fra næste sæson,” siger Michael Engstrøm.

De bedste U15- og U18-spillere har siden december været bragt sammen i en bruttotrup, der træner sammen en gang om ugen, og med Michael Engstrøms ord ”arbejdes der benhårdt på at gøre U18-holdet klar til at spille DM”.

Kvinderne op i 1. division

Men selv om DM-licensen ikke skulle komme i hus i første omgang, så skruer klubben ikke ned for ambitionerne. Den nye ledelse har opstillet en række klare mål, som skal nås inden 2015, og hvis et enkelt delmål kikser det ene år, så arbejdes der bare endnu hårdere på at nå det året efter.

For Hillerødfolkene vil lykkes med deres ambitiøse plan. En plan, som har fået overskriften ”HGI Damefodbold – det naturlige valg”, og som også indebærer, at seniorerne, som i dag spiller i Kvindeserien, fra 2014 skal spille med i landets næstbedste række, 1. division.

”Vores mål er at blive det primære alternativ til de to andre store pigeklubber på Sjælland, Brøndby og BSF, og igen at blive en stærk klub i Nordsjælland,” forklarer klubbens formand Peter Hvarness.

Fælles vision

Han understreger, at målsætningerne ikke kun gælder elitearbejdet. HGI Damefodbold er en af Sjællands største pigeklubber, og ”Det naturlige valg” har i høj grad også fokus på bredden:

 ”For os hænger tingene sammen. Det skal være trygt, rart og godt at dyrke sport i HGI, og der skal være ordentlige træningsfaciliteter, gode trænere og en rød tråd igennem alle årgange og alle hold. Det lykkes kun, hvis vi har en ordentlig struktur og en fælles vision, så alle arbejder i samme retning,” siger Peter Hvarness.

Læs også: U15-træner bliver ny talentchef for HGI Damefodbold

Formand Peter Hvarness fortæller om klubbens nye vision, der har fået sloganet "Det naturlige valg".