Japans anfører er verdens bedste

0
908

Homare Sawa, der er anfører for de japanske VM-guldvindere, er verdens bedste kvindelige fodboldspiller.

Det fik den 33-årige midtbanespiller mandag aften bevis på, da hun modtog den såkaldte Ballon d’Or, som uddeles af det internationale fodboldforbund FIFA sammen med France Football.

Homare Sawa blev med fem mål topscorer ved sidste sommers VM-slutrunde i Tyskland, og hun var en afgørende spiller for Japan i flere af kampene. Blandt andet scorede hun et fantastisk hjørnesparksmål i finalen mod USA. Med scoringen fik Japan udlignet til 2-2, hvorefter holdet vandt den efterfølgende straffesparkskonkurrence.

Homare Sawa, der spiller i japanske INAC Kobe, dystede om prisen mod amerikaneren Abby Wambach og brasilianske Marta da Silva. Marta har vundet prisen fem gange i træk, men hun havde selv på forhånd peget på Homare Sawa som sin favorit til prisen i år.

Web-tv: Se youtube-indslag fra kåringen her