Katrine Pedersen: Fodbold er stadig det sjoveste i verden

0
3011
Katrine S. Pedersen.
Katrine S. Pedersen.

Landsholdsanføreren tager endnu en sæson i Stabæk og har stadig masser af fodboldambitioner, fortæller hun FODBOLD FOR PIGER. Hun opfordrer ambitiøse fodboldpiger til at holde fast i glæden ved fodbolden

Tekst: Steen Trolle / Foto: Stabæk Fotball AS

Hun har opnået næsten alt i sin fodboldkarriere og har spillet på landsholdet i mere end halvdelen af sit liv. Men Katrine S. Pedersen, 34-årig anfører for det danske kvindelandshold i fodbold, er slet ikke fodboldmæt endnu.

Hun har lige underskrevet kontrakt for 2012 med sit norske klubhold Stabæk, og hun er fortsat en nøglefigur på landsholdet, hvor hun senest var med til at hente sølv til Danmark ved en 4-nationers turnering i Brasilien i december.

”Jeg kan ikke sige, hvor længe jeg fortsætter på topplan. Lige nu synes jeg, at fodbold er det sjoveste i hele verden – det er det, der gør, at jeg spiller endnu,” siger Katrine Pedersen til FODBOLD FOR PIGER.

Stabæks mål for 2012 er at vinde det norske mesterskab, norsk pokalguld og at komme i kvartfinalen i Champions League. Katrine glæder sig til alle tre opgaver, ligesom hun ser frem til at fortsætte på landsholdet, hvor det gælder om at fastholde den forrygende start på EM-kvalen, hvor Danmark har hentet fire sejre i fire kampe.

”Mine ambitioner er stadig store og jeg vil hele tiden være bedre end jeg var i går,” siger landsholdsanføreren, der debuterede på A-landsholdet som 17-årig den 14. september 1994 i en venskabskamp mod Holland.

Katrine Pedersen kronede en stærk sæson med kåringen til årets kvindelige fodboldspiller i november ved  Dansk Fodbold Award. Når hun selv skal nævne de største fodboldbegivenheder hun var med til i 2011, så peger hun på disse to:

”Et godt landsholdsår, hvor vi har maksimumpoint i EM-kvalifikationen og hvor vi har spillet nogle gode træningsturneringer, både i Schweiz i sommer og senest i Brasilien. Derudover vil jeg nok huske tilbage på Cup-finalen (den norske pokalfinale) den 5. november i Telenor Arena. Vi er bagud 1-0 mod Røa og dommeren har lagt tre minutter til. I det fjerde minut af overtiden sparker min unge holdkammerat et perfekt indlæg til bagerste stolpe, hvor jeg dukker op og udligner til 1-1, og vi vinder til slut efter straffesparkskonkurrence. En fantastisk fodboldfest”.

Hvad er dit bedste råd til piger, som drømmer om at drive deres fodboldkarriere så langt som muligt?

”Dyrk glæden ved fodbolden – glæden, gnisten og lidenskaben. Det er i sidste ende denne lidenskab, der gør, at du har lyst til at træne det ekstra der skal til for at blive bedst,” siger Katrine Pedersen.

Læs også: “Vi SKAL til EM – men det bliver ingen walk-over”

Katrine S. Pedersen og resten af Stabæk, som i 2011 sluttede som 2'er i den norske liga efter Røa.