Landstræner: Lad flere piger spille med drenge

0
2627
Det vil kunne styrke talentudviklingen, hvis flere piger får mulighed for at spille kampe mod drenge, mener U17-landstræneren.
Talentudviklingen styrkes, når piger får mulighed for at spille mod drenge, mener U17-landstræneren.

U17-landstræner Anders Damgaard roser DBU Jylland, som netop har besluttet, at piger må spille med på drengehold

Af Steen Trolle

Piger må fra næste sæson gerne spille med på drengehold i Jylland. DBU Jylland vedtog forleden en ny turneringsmodel, som tillader, at drengehold kan benytte piger, der er op til ét år ældre end drengene.

Den beslutning vækker begejstring hos U17-landstræner Anders Damgaard:

”De lande som vi normalt sammenligner os med, eksempelvis Holland, har længe benyttet sig af muligheden. Det er især godt i de små klubber, hvor der måske ikke er nok til at stille et pigehold, opg så giver det nogle nye perspektiver på talentudviklingen,” siger Anders Damgaard til www.3f.dk/fodbold.

Han peger på, at en spiller som Skovbakkens 19-årige landsholdsangriber Pernille Harder har haft stort udbytte af at spille med sammen med drenge:

”Hun rykkede for alvor i sit fodboldspil, da hun begyndte at træne med på fodboldakademiet hos FC Midtjylland,” siger U17-landstræneren og forklarer, hvordan mødet med drengene kan løfte pigernes spil:

”Når piger spiller mod piger har det ikke altid konsekvenser, hvis den første boldberøring ikke er god. Det har det mod drengene. De kan give udfordringer til de bedste piger, både når det gælder teknik, og når det gælder fysik og tempo. Det er helt nye udviklingsmuligheder,” siger han til www.3f.dk/fodbold.

Dispensationen til at bruge piger gælder indtil videre kun DBU Jylland. Anders Damgaard og de øvrige ungdomslandstrænere håber ifølge 3F, at ideen vil brede sig til resten af landet.