Mia Brogaard tilbage i Brøndbytrøjen

0
1088

Mia Brogaard, som i 2009 blev kåret som årets spiller af den danske spillerforening, er parat til at gøre comeback i dansk topfodbold efter en længere pause på grund af barsel.

FODBOLD FOR PIGER skrev forleden, at 30-årige Mia Brogaard var begyndt at træne med sine gamle holdkammerater i Brøndby, og nu fortæller hun til www.3f.dk/fodbold at en aftale om comeback er på plads:

”Jeg troede faktisk ikke, at det kunne lade sig gøre at komme tilbage til Brøndby. Der var så mange ting, som skulle gå op i en højere enhed. Nu har jeg fået muligheden, og det er jeg rigtig glad for,” siger Mia Brogaard, som i efteråret spillede en række 1. divisionskampe for FC Damsø.

De ting, som Mia Brogaard skulle have til at gå op, var en fornuftig kombination af familie- og arbejdsliv. Det er lykkedes med et job på nedsat tid hos Brøndby-sponsoren Skanlog og med et træningsprogram, der gør det muligt at kombinere fodbolden med livet som mor til sønnen Villads:

“Det er utroligt vigtigt for mig, at jeg kan hente Villads tidligt og få nogle timer sammen med ham, og der har været stor forståelse for min situation i Brøndby. Jeg har blandt andet fået mulighed for at få min mand og Villads med på den træningslejr holdet skal på i uge 6 og 7 i Tyrkiet,” fortæller Mia Brogaard til www.3f.dk/fodbold

Mia Brogaard, som tidligere hed Olsen, var anfører og landsholdsspiller, da hun stoppede i Brøndby i sommeren 2010. Hun lufter overfor 3F muligheden for på sigt at vende tilbage til landsholdet – et budskab, som landstræner Kenneth Heiner-Møller tager godt imod:

”Jeg vil absolut holde øje med Mia, hun er jo en fantastisk spiller, der har et godt blik for fodbold,” siger han til www.3f.dk/fodbold

Landstræneren tilføjer, at han håber, at Mia Brogaard med sit comeback kan blive en rollemodel for andre kvinder, der gerne vil kombinere familieliv og fodbold.