Succesrig landstræner forlænger

0
991

Kenneth Heiner-Møller, der er træner for det succesrige danske kvindelandshold, har i dag forlænget sin kontrakt frem til sommeren 2013.

Kenneth Heiner-Møller er dermed klar til at følge kvinderne hele vejen til den EM-slutrunde i Sverige, som Danmark har direkte kurs mod efter fire sejre i de første fire EM-kvalifikationskampe.

”For mig var det ikke en svær beslutning. Jeg synes, vi har et utroligt spændende, ungt hold, som også har overrasket mig positivt i forhold til, hvor langt de allerede er i dag. Derfor synes jeg, det er helt oplagt, at jeg følger den opgave, der er påbegyndt, helt dørs,” siger Kenneth Heiner-Møller i en pressemeddelelse fra DBU.

Ifølge landstræneren har det nuværende landshold et enormt potentiale:

”Det har vi allerede set i vores EM-kvalifikationspulje, hvor vi efter fire kampe har maksimumpoint og en målscore på 22-0, men vi så det også under vores tur til Brasilien i december, hvor vi nåede hele vejen til finalen. Jeg vil gerne være en del af denne rejse frem til slutrunden i Sverige,” siger Kenneth Heiner-Møller.

Om det bliver til yderligere en kontraktforlængelse efter EM, vil landstræneren endnu ikke gisne om:

”Jeg har lært, at man aldrig skal sige aldrig, og derfor vil jeg ikke udelukke en forlængelse efter Sverige, men jeg vil tilsvarende heller ikke sige, at det sker. Mit fokus er 100 % på den kommende EM-slutrunde, og så må vi se, hvad der sker herefter,” siger han.

FAKTA OM KENNETH HEINER-MØLLER

  • Kenneth Heiner-Møller er 41 år. Han har været ansvarlig for kvindelandsholdet siden 1. juli 2006.
  • Han er uddannet cand.psych. fra Københavns Universitet med bifag i idræt.
  • Kenneth Heiner-Møller spillede som aktiv 250 divisionskampe for bl.a. B1903, Ølstykke, Vejle og B93. I 1995 blev han mester med ungarske Ferencvaros TC.
  • Som træner har han vundet DM og pokalen med Brøndbys kvinder.
  • Kenneth Heiner-Møller har på nuværende tidspunkt haft 75 kampe i spidsen for landsholdet, hvoraf de 42 er vundne og blot 24 tabt. Dermed har Kenneth Heiner-Møller vundet 56 % af sine kampe, hvilket er den højeste sejrsprocent blandt DBU’s landstræner efter 2. verdenskrig.
  • Største sejr: 15-0 i VM-kvalifikationskampen over Georgien den 24. okt. 2009.
  • Største nederlag: 0-4 i venskabskampen mod Tyskland den 29. juli 2007.
  • Kenneth Heiner-Møller har stået i spidsen for landsholdet ved to slutrunder: VM i Kina i 2007, og EM i Finland i 2009.