Luna Gewith fra Skovbakken på gæsteophold i fransk topklub

0
839
Luna Gewith
Luna Gewith

Den har stået på fransk sprog, kultur og fodbold hos Skovbakkens U19-landsholdsspiller Luna Gewith de sidste par uger. Som led i Skovbakkens samarbejde med den franske klub Montpellier Hereault SC har Luna været på et to ugers gæsteophold i det franske, og det har været utroligt givtigt, fortæller hun til klubbens hjemmeside:

”Jeg har fået rigtig meget ud af opholdet i Montpellier – i forhold til sprog, kultur og fodboldmæssigt. Den tekniske træning fylder meget mere i Montpellier end i Skovbakken, og det er nok den største forskel på dansk og fransk fodboldkultur,” siger Luna Gewith.

Under opholdet har Luna dels boet på klubbens fodboldakademi, dels privat som en del af familierne hos to af spillerne. Hun har fulgt undervisningen i en fransk gymnasieklasse og har trænet med de bedste U19- og ligaspillere i Montpellier, der blandt andet tæller to japanske verdensmestre.

Gymnasiet, der har ikke færre end 3000 elever, lå cirka tre kilometer fra Gramont-anlægget, som huser både Montpelliers herre- og dameafdeling, der er hhv. nummer 1 og 3 i de franske ligaer. Spillerne blev transporteret i bus fra skole til træning, og efter træningen var der spisning for spillere, trænere og ledere i den restaurant, som er en del af træningsanlægget.

”Alle faciliteter på skolen, kollegiet og træningsanlægget var i høj kvalitet og velholdte. Det kneb lidt mere med deres engelskkundskaber, men det betød så også at jeg fik talt rigtige meget fransk i løbet af opholdet,” siger Luna til Skovbakkens hjemmeside. Hun tilføjer, at hun har fået et tilbud af klubbens talentansvarlige om at gå på akademiet og spille for Montpellier i hele næste skoleår.

Skovbakkens formand Jesper Raabo siger til hjemmesiden, at klubben er rigtig glade for samarbejdet med den franske klub:

”Vi søger nu at udbygge relationerne på seniorniveau, så vi kan tilbyde vores spillere ophold i det sydfranske af kortere eller længere varighed, ligesom træningsophold for 3F liga truppen er en mulighed,” siger Jesper Raabo.