Mia Brogaard: Jeg har stadig ambitioner – og vil gerne på landsholdet igen

0
2135
"Hvis jeg kommer tilbage på mit gamle niveau, så vil jeg gerne på landsholdet igen," siger Mia Brogaard.
"Jeg savnede at spille fodbold på højeste niveau," fortæller Mia Brogaard.

Det er halvandet år siden hun spillede sin sidste kamp på topplan, men 30-årige Mia Brogaard har bestemt ikke skruet ned for fodboldambitionerne.

Ganske vist er hun blevet mor til Villads og lægger ikke skjul på, at familien nu kommer i første række. Men Mia Brogaard, som for nylig skrev en ny kontrakt med Brøndby, er lige så ambitiøs. som før hun takkede af i sommeren 2010. Det fortæller hun i et interview med FODBOLD FOR PIGER:

”Ja, jeg er stadig ambitiøs. Hvis jeg kommer tilbage på mit gamle niveau, så vil jeg gerne på landsholdet igen. Helt sikkert. Men der er selvfølgelig nogle ting der skal passe sammen. Det skal passe ind i familielivet, som er det vigtigste,” siger den tidligere landholdsforsvarer.

Mia Brogaard havde længe gået med drømmen om at vende tilbage til topfodbold. Men hun var af den overbevisning, at det var umuligt kombinere barn, job og 3F Liga-fodbold. Men så meldte Skanlog, der er hovedsponsor for Brøndbys 3F Ligahold, sig med et deltidsjob, og dermed var det pludselig muligt at få familieliv, job og fodboldtræning fire gange om ugen til at gå op i en højere enhed.

Ja, det har endda været muligt at få morgentræning til at passe ind i den ellers stramme dagsplan, hvor Mia først går på arbejde, så er hjemme hos Villads nogle timer, inden hun tager til Brøndby, hvor hendes mand Kenneth Brogaard, der er talenttræner i klubben, tager over.

”Jeg har savnet at spille fodbold på højeste niveau, så denne løsning er helt perfekt,” siger Mia Brogaard.

Foreløbig går det i hvert fald godt. En lungebetændelse tvang ganske vist Mia til at holde en pause i nogle dage i slutningen af januar, men nu er hun tilbage, og den erfarne forsvarsspiller kan godt følge med, vurderer hun:

”Selvfølgelig mangler jeg noget grundform. Men spille- og tempomæssigt synes jeg sagtens at jeg kan være med, ” siger Mia Brogaard, der har holdt fodboldformen ved lige i FC Damsø, hvor hun spillede på divisionsholdet i efteråret.

Hvordan vurderer du Brøndbys styrke?

”Jeg synes, at holdet er rigtig stærkt. Der er jo kommet nogle forstærkninger og det fysiske niveau er løftet, så jeg er meget positiv. Jeg håber og tror da også på, at vi vil kunne drille Lyon (Brøndbys kvartfinalemodstander i Champions League, red.). Men det kræver, at vi spiller op til vores allerbedste, for Lyon er et af Europas stærkeste klubhold”.

Hvilken rolle får du på holdet?

”Det ved jeg ikke endnu. Jeg skal lige ind og finde min plads på holdet igen. Men jeg håber da, at jeg kan gå ind og bruge min rutine, skabe noget ro og hjælpe de unge spillere,” siger Mia Brogaard.

Hun startede i sin tid med at spille fodbold på et drengehold i Hellas. Derfra kom hun til Vanløse, inden hun skiftede til Hvidovre som juniorspiller, hvorefter hun i 1999 skiftede til Brøndby. Her er det foreløbig blevet til mere end 300 kampe og seks danmarksmesterskaber, ligesom Mia Brogaard har nået 60 A-landskampe.

”Jeg håber jeg kan fortsætte nogle år endnu. Så længe jeg synes det er sjovt og jeg kan få det til at hænge sammen med familielivet, så fortsætter jeg,” siger Mia Brogaard, som i 2009 blev kåret af spillerforeningen til Årets Spiller i Danmark.

Mia Brogaard og resten af Brøndbytruppen under træningen i fredags.